Evenimentul Zilei > Politica > Vlad Voiculescu, contestat în USR. Liderii vor să scape de el
Vlad Voiculescu, contestat în USR. Liderii vor să scape de el

Vlad Voiculescu, contestat în USR. Liderii vor să scape de el

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, este la un pas de a fi remaniat. Declarațiile controversate pe care acesta le-a făcut în ultimul timp în spațiul public îl pot costa funcția.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, este pe punctul de a rămâne fără funcția pe care o deține ca urmare a declarațiilor făcute în spațiul public în ultima vreme.

De asemenea, Vlad Voiculescu e contestat și în USR după ce s-au făcut analize asupra impactului politic pe care declarațiile și acțiunile ministrului le au asupra partidului.

Deputatul PNL Florin Roman a lansat un atac dur la Vlad Voiculescu, declarând că acesta a scăpat hățurile pandemiei. Acesta susține că, de fapt, Ministerul Sănătății este condus de către secretarul de stat, Andreea Moldovan, iar Voiculescu ar trebui să fie remaniat.

„Da, unele sunt atacuri duri. Altele sunt fumigene, iar în cazul lui Vlad Voiculescu, eu consider că a scăpat total hățurile din mână în ultimele trei luni de zile în privința gestionării pandemiei. Are nenumărate acuzații publice aduse de breasla care certifică faptul că domnul Vlad Voiculescu și-a văzut de altceva în ultimele trei luni de zile decât de pandemie. Lipsa domniei sale din spațiul public, din spitale, din munca de teren așa cu ne obișnuise domnul ministru Nelu Tătaru ne arată că Ministerul Sănătății nu este condus de Vlad Voiculescu, ci de această doamnă secretar de stat care apare seara și ne spune că se discută despre carantină în București, iar a doua zi își nuanțează poziția.

Eu știu foarte clar că, în data de 23 decembrie, el luase în gestiune o Românie care tocmai terminase cu valul doi al pandemiei, cu peste 1543 de paturi pregătite pe secțiile de ATI, și practic tot ceea ce avea nevoie pentru a prelua un mandat în pandemie cu măsuri suplimentare. Domnul Voiculescu nu a făcut nimic în aceste trei luni. S-a certat cu primarii pe descentralizarea centrelor de vaccinare, s-a certat cu acel colonel Gheorghiță care conduce comitetul de vaccinare, s-a certat cu toată lumea. A uitat cel mai important lucru, pandemia”, a spus deputatul Florin Roman, într-un dialog cu jurnalistul Robert Turcescu.

„Din punctul meu de vedere, șirul de bâlbe făcute de domnul Vlad Voiculescu, atacurile succesive la adresa partenerilor de coaliție, a premierului însemnă că timingul pentru domnul Voiculescu a expirat. Vis-a vis de principala acuzație, că au fost măsluite cifrele pandemiei. Sunt două lucruri total diferite. Nelu Tătaru voia să izoleze focarul. Nu trecea la carantinarea unei localități decât dacă rata de incidență din localitate era mai mare decât cea din focar. Ceea ce se întâmplă la Timișoara ne arată cât de proaste sunt deciziile luate de Vlad Voiculescu. După impunerea carantinei, rata de incidență a crescut.  Ceea ce cred eu că ar trebui să facă premierul florin Cîțu este să solicite partenerilor din USR PLUS remanierea acestui ministru, să meargă acasă, să îl vadă de rețele sociale”, a mai adăugat deputatul PNL.