Vlad Voiculescu, cel mai sărac politician din Guvern. A fost angajat doar o săptămână în 2020

Vlad Voiculescu, cel mai sărac politician din Guvern. A fost angajat doar o săptămână în 2020

Vlad Voiculescu este cel mai sărac politician din Executivul condus de Florin Cîțu. Cel puțin asta reiese din declarația de avere postată de ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, pare a fi cel mai sărac politician din Guvernul condus de liberalul Florin Cîțu.

Potrivit declarației de avere postată pe site-ul instituției pe care o conduce, în anul 2020, Vlad Voiculescu a încasat doar 3,650 de lei, sumă pe care a primit-o pentru o săptămână de lucru. Vlad Voiculescu a fost numit în funcția de ministru al Sănătății cu doar câteva zile înainte de sfârșitul anului 2020. În afară de banii pe care i-a încasat de la minister, anul trecut, Voiculescu nu a mai avut niciun venit. Făcând o medie, ministrul a trăit cu circa 300 de lei pe lună.

Potrivit declarației de avere, Vlad Voiculescu deține și două terenuri intravilane în comuna Brănești, județul Dâmbovița.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe lângă asta, ministrul Sănătății are acțiuni în valoare de 28,100 RON la o bancă din Austria, dar și un împrumut de 222,700 de lei pe care trebuie să îl recupereze.

Vlad Voiculescu, cel mai sărac politician din Guvernul Cîțu. A fost amendat cu 1,500 de lei

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost amendat de Poliţia Capitalei cu suma de 1.500 de lei pentru că nu a purtat masca de protecţie conform legislaţiei în vigoare.

„Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti vă informează că, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, un membru al Guvernului a fost sancţionat contravenţional, cu suma de 1.500 lei, pentru neportul măştii de protecţie”, informează Poliţia Capitalei.

Vlad Voiculescu a fost fotografiat luni fără mască de protecţie, pe holurile Parlamentului.

Ulterior, ministrul Sănătăţii a precizat că era într-o conferinţă video şi a dat jos masca pentru a comunica şi pentru a bea apă.

El a declarat, miercuri, că „s-a cerut amendat” şi şi-a cerut din nou scuze pentru că nu a purtat mască în spaţiul public.

„Este absolut necesar ca oamenii să respecte regulile, oamenii, companiile, partidele politice în ansamblul lor sau politicienii, este necesar atât să respecte regulile, cât şi să îndemne pe toată lumea să facă lucrul acesta. În sensul acesta, am luat legătura şi eu şi m-am cerut amendat. Voi contribui la bugetul statului şi îmi cer încă o dată scuze pentru o neatenţie vinovată de altfel”, a spus Voiculescu.