În sprijinul celor afirmate, PSD a postat pe pagina de Facebook un video cu cele întâmplate.Pe imagini se vede clar că ministrul Vlad Voiculescu a întârziat de la reuniune. Organizatorul a cerut ca România să-și prezinte punctul de vedere, însă scaunul ministrului nostru era gol. Când a apărut, Voiculescu nu purta mască. A ratat însă să mai vorbească despre pandemie.

Partidul Social Democrat îl acuză pe Vlad Voiculescu că a greșit tema discuției în timpul unei întâlniri cu miniștrii europeni ai sănătății. „Din cauza unor astfel de oameni incapabili nu avem proiecte serioase pe sănătate din bani europeni prin PNRR sau programul EU4Health”, spun liderii social-democrați.

Vlad Voiculescu a greșit tema discuțiilor, susțin social-democrații

Liderii social-democrați se declară nemulțumiți de modul în care au fost reprezentați românii de către ministrul Sănătății la întâlnirea cu omologii săi. „Ministrul USR-PLUS, Vlad Voiculescu, ne-a făcut de râs la nivel european. După ce a crezut că îi păcălește pe ceilalți miniștrii europeni ai sănătății, invocând probleme tehnice deși nu urmărea de fapt ședința, Voiculescu a greșit și tema discuțiilor.

Toți ceilalți miniștrii au vorbit pe scurt de Planul European privind Combaterea Cancerului, tema reuniunii, în timp ce Voiculescu a vorbit mult și degeaba despre pandemie, subiect ce era programat pentru a doua zi”, au scris joi seara pe Facebook reprezentanții PSD.

Social-democrații cer demisia lui Vlad Voiculescu

Social-democrații șpun că aceasta este motivul pentru care România pierde oportunități de finanțare și cer demisia ministrului Vlad Voiculescu.

„De aceea nu contăm la Bruxelles. Acesta este motivul pentru care pierdem oportunități europene de finanțare în contextul pandemiei. Din cauza unor astfel de oameni incapabili nu avem proiecte serioase pe sănătate din bani europeni prin PNRR sau programul EU4Health. Un singur cuvânt: Demisia”, au mai scris reprezentanții PSD pe rețeaua de socializare.

Vlad Voiculescu este tot mai contestat de către liderii opoziției, dar și de unii liberali și membrii ai colației USR-PLUS și se găsește într-o încercare de reabilitare în urma criticilor apărute în presă în ultimele săptămâni. Ministrul Sănătății a fost criticat de mai multe ori în ultima lună, cerându-i-se chiar demisia pentru evoluțiile negative din sistemul medical românesc și pentru evoluția negativă pandemică.