Evenimentul Zilei > Social > Vlad Voiculescu a confirmat. Campania de vaccinare merge prost. Care sunt marile piedici
Vlad Voiculescu a confirmat. Campania de vaccinare merge prost. Care sunt marile piedici

Vlad Voiculescu a confirmat. Campania de vaccinare merge prost. Care sunt marile piedici

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a vorbit despre problemele care înfrânează campania de vaccinare din România.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a vorbit, luni seară, despre vaccinare și mare pericol existent în această perioadă a pandemiei. Problema este legată de răspândirea noilor tulpini ale virusului. „E o cursă contra cronometru pentru că pericolul este ca alte tulpini să se dezvolte, într-adevăr”, a spus Voiculescu. El s-a referit la campania de vaccinare, care ar trebui să funcționeze perfect. Însă, deocamdată, dozele primite sunt insuficiente.

„Vorbim despre un număr limitat de vaccinuri pe care le avem disponibile, de doze de vaccin pe care le avem disponibile, deci în sine evident că există un plafon.

Informația este publică de multă vreme, și anume că de la Pfizer primim o cantitate limitată de doze de vaccin din păcate. Este valabil pentru orice țară din lume. Nu avem destul de vaccin cât să vaccinăm întreaga populație în momentul acesta”, a spus Voiculescu la B1 TV. 

Vlad Voiculescu, despre vaccinare: „Degeaba faci asta dacă nu ai destul”

Vlad Voiculescu a fost întrebat când va avea România capacitatea de-a vaccina 50.000 de persoane zilnic. „Cred că principala limitare în acest moment este numărul de vaccinuri, numărul de doze de vaccin care sosesc în țară, și nu capacitatea noastră de vaccinare. Știu că s-a pus accent mult pe capacitatea de vaccinare, dar degeaba deschizi centre de vaccinare, degeaba angajezi oameni care să lucreze de dimineața până seara, 7 zile din 7, dacă nu ai destul de vaccin”.

„Va fi nevoie de câteva luni. Aceasta este estimarea mea, ca producția de vaccinuri și cantitatea distribuită în România să fie cea de care avem nevoie. Dar sunt multe necunoscute”, a mai afirmat Voiculescu.

„Există două companii, două vaccinuri care au fost aprobate”

Ministrul a mai vorbit și despre atingerea targetului de 10,4 milioane de oameni vaccinați până în septembrie. E o cursă contra cronometru. Pentru că pericolul este ca alte tulpini să se dezvolte.

Evident că ne propunem să vaccinăm cât mai mulți dintre români, cât mai rapid. Există două companii, două vaccinuri care au fost aprobate. De la a doua sursă deja primim vaccinuri. Am primit 14.000 și vom primi câteva zeci de mii în perioada imediat următoare. A treia sursă potențială, și anume vaccinul de la AstraZeneca, ar putea să vină în cantități mult mai mari și ar putea să vină deja din martie.