Rata sinuciderilor din Japonia au crescut îngrijorător în cel de-al doilea val al pandemiei de COVID-19. Deşi guvernul de la Tokyo a oferit subvenţii mari, dar, se pare, că nu a fost suficient.

Rata sinuciderilor din iulie-octombrie a crescut cu 16% față de aceeași perioadă a anului trecut

În perioada iulie-octombrie 2020, rata sinuciderilor a crescut cu 16% în Japonia.

„Spre deosebire de circumstanțele economice normale, această pandemie afectează. În mod special sănătatea psihică a copiilor, adolescenților și femeilor (casnice)”.

Sunt concluziile cu privire la rata sinuciderilor au fost publicate vineri în revista Nature Human Behavior.

„Oamenii își fac griji din cauza Covid-19. Iar o mulțime de oameni s-au sinucis pentru că și-au pierdut locurile de muncă. Alţii și-au pierdut veniturile”, a declarat ministrul Taro Kono.

Studiul, bazat pe date obţinute de Ministerul Sănătăţii între noiembrie 2016 şi octombrie 2020, a evidenţiat şi creşterea cu 49% a ratei sinuciderilor în rândul copiilor pe durata celui de-al doilea val al pandemiei. Determinând închiderea şcolilor la nivel naţional.

Starea de urgenţă s-a extins în mai multe zone din Japonia

Prim-ministrul Yoshihide Suga a decretat în această lună stare de urgenţă din cauza maladiei COVID-19 în Tokyo şi trei prefecturi limitrofe, încercând să limiteze recrudescenţa pandemiei. Starea de urgenţă a fost extinsă în această săptămână pentru alte şapte prefecturi, inclusiv Osaka şi Kyoto.

Tara Kono: „Oamenii se tem de COVID-19. Dar în acelaşi timp, mulţi oameni s-au sinucis din cauză că şi-au pierdut locurile de muncă. Şi-au pierdut sursele de venit şi nu au mai putut să găsească nicio rază de speranţă. Trebuie să găsim un echilibru între gestionarea pandemiei de COVID-19 şi administrarea economiei, a concluzionat ministrul nipon.

Primul ministru japonez, Yoshihide Suga, a emis luna aceasta o stare de urgență Covid-19 pentru Tokyo și trei prefecturi din jur, în încercarea de a opri răspândirea. El l-a extins săptămâna aceasta la încă șapte prefecturi, inclusiv Osaka și Kyoto, potrivit celor relatate de theguardian.