Evenimentul Zilei > Social > Rata sinuciderilor creşte îngrijorător în al doilea val al pandemiei. Femeile şi copiii, cei mai afectaţi psihic
Rata sinuciderilor creşte îngrijorător în al doilea val al pandemiei. Femeile şi copiii, cei mai afectaţi psihic

Rata sinuciderilor creşte îngrijorător în al doilea val al pandemiei. Femeile şi copiii, cei mai afectaţi psihic

Rata sinuciderilor a crescut din iulie până în octombrie, în special în rândul femeilor și copiilor, arată studiul realizat de Universitatea Hong Kong şi Institutul Metropolitan de Gerontologie din Tokyo.

Rata sinuciderilor din Japonia au crescut îngrijorător în cel de-al doilea val al pandemiei de COVID-19. Deşi guvernul de la Tokyo a oferit subvenţii mari, dar, se pare, că nu a fost suficient.

Rata sinuciderilor din iulie-octombrie a crescut cu 16% față de aceeași perioadă a anului trecut

În perioada iulie-octombrie 2020, rata sinuciderilor a crescut cu 16% în Japonia.

„Spre deosebire de circumstanțele economice normale, această pandemie afectează. În mod special sănătatea psihică a copiilor, adolescenților și femeilor (casnice)”.

Sunt concluziile cu privire la rata sinuciderilor au fost publicate vineri în revista Nature Human Behavior.

„Oamenii își fac griji din cauza Covid-19. Iar o mulțime de oameni s-au sinucis pentru că și-au pierdut locurile de muncă. Alţii și-au pierdut veniturile”, a declarat ministrul Taro Kono.

Studiul, bazat pe date obţinute de Ministerul Sănătăţii între noiembrie 2016 şi octombrie 2020, a evidenţiat şi creşterea cu 49% a ratei sinuciderilor în rândul copiilor pe durata celui de-al doilea val al pandemiei. Determinând închiderea şcolilor la nivel naţional.

Starea de urgenţă s-a extins în mai multe zone din Japonia

Prim-ministrul Yoshihide Suga a decretat în această lună stare de urgenţă din cauza maladiei COVID-19 în Tokyo şi trei prefecturi limitrofe, încercând să limiteze recrudescenţa pandemiei. Starea de urgenţă a fost extinsă în această săptămână pentru alte şapte prefecturi, inclusiv Osaka şi Kyoto.

Tara Kono: „Oamenii se tem de COVID-19. Dar în acelaşi timp, mulţi oameni s-au sinucis din cauză că şi-au pierdut locurile de muncă. Şi-au pierdut sursele de venit şi nu au mai putut să găsească nicio rază de speranţă. Trebuie să găsim un echilibru între gestionarea pandemiei de COVID-19 şi administrarea economiei, a concluzionat ministrul nipon.

Primul ministru japonez, Yoshihide Suga, a emis luna aceasta o stare de urgență Covid-19 pentru Tokyo și trei prefecturi din jur, în încercarea de a opri răspândirea. El l-a extins săptămâna aceasta la încă șapte prefecturi, inclusiv Osaka și Kyoto, potrivit celor relatate de theguardian.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.