Ucigașul de la 2 Mai rămâne după gratii. Judecătorii i-au respins cererea lui Vlad Pascu

Ucigașul de la 2 Mai rămâne după gratii. Judecătorii i-au respins cererea lui Vlad Pascu Vlad Pascu Sursa Foto: Arhiva EVZ

Vlad Pascu, autorul accidentului mortal din vara trecută, de la 2 Mai, rămâne după gratii. Judecătorii au respins cererea avocaților de schimbare a măsurii cu arestul la domiciliu.

Tânărul a cerut magistaților Judecătoriei Mangalia să fie judecat în arest la domiciliu. Astfel, susține el, va putea să-și continue studiile.

Vlad Pascu nu iese din închisoare

Magistrații Judecătoriei Mangalia au dispus prelungirea măsuri arestării în cazul lui Vlad Pascu. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Constanța.  Tânărul care a provocat tragedia din vara trecută, de la 2 Mai, sub influența drogurilor, a cerut să i se schimbe măsura. El este închis la Penitenciarul Poarta Albă.

Avocații au cerut arest la domiciuliu, după nouă luni în care a fost ținut în penitenciar. Ei au invocat faptul că Vlad Pascu, în vârstă de 20 de ani dorește să-și continue studiile, în cadrul unei facultăți.

Ne puteți urmări și pe Google News
Cererea apărătorilor a fost judecată de magistratul care a preluat dosarul 2 Mai, săptămână trecută.

Pe de altă parte, procesul lui Vlad Pascu va continua, cu un nou termen, pe 7 iunie, vinerea viitoare când vor fi reaudiați martorii.

Accidentul de la 2 Mai

Tragedia de la 2 Mai. Sursa foto: Arhiva Evz

Procesul se reia de la capăt

Dosarul lui Vlad Pascu a fost preluat de o altă judecătoare, după ce magistratul Oana Ancuţa Popoviciu a fost recuzată. Noua judecătoare a cerut ca inculpatul să fie adus în fața instanței la termenul următor. Ar fi pentru prima oară în proces când tânărul s-ar afla în sala de judecată. Toate intervențiile sale au avut loc, până acum, prin videoconferinţă din penitenciar.

Tatăl tinerei ucise în accidentul de 2 Mai a declarat, la precedentul termen de judecată, pe 23 mai, că vrea să-l privească pe Pascu în ochi. El spune că vrea să vadă, din privirea acestuia, dacă are vreo remuşcare.

Părintele îndurerat a mai afirmat că vrea ca noua judecătoare să judece corect şi să se aplice legea. El susține necesitatea schimbării încadrării juridice în acet caz.

„Am dorit de la prima înfăţişare să-l văd pe cel care mi-a omorât copilul. Nu ştiu dacă merită să îi transmit ceva. Nu, sincer, nu cred că merită. Absolut nimic.  Dar vreau să-l văd în ochi. Vreau să-i văd ochii. Dacă are vreo remuşcare, dacă... orice”, a afirmat Cătălin Dragomir.

Accidentul de șa 2 mai

Pascu, victima sa, Roberta Dragomir, și tatăl acesteia Sursa foto Youtube

Vlad Pascu acuzat de moartea a doi tineri

Tânărul judecat la Mangalia a provocat, într-un grav accident de circulație, vara trecută, moartea a altor doi tineri. Aflat sub influența drogurilor, Vlad Pascu a lovit cu un bolid un grup format din mai multe persoane care se îndreptau spre stațiunea 2 Mai. Doi dintre cei loviți au murit.

După comiterea accidentului, tânărul a fugit de la locul faptei și a fost prins câteva ore mai târziu. El a fost aresta și trimis în judecată.

Vlad Pascu și-a recunoscut fapta, astfel că este de așteptat să beneficieze de o reducere a pedepsei.