Dosarul ucigașului de la 2 Mai, amânat. Procesul lui Vlad Pascu, pe 9 mai

Dosarul ucigașului de la 2 Mai, amânat. Procesul lui Vlad Pascu, pe 9 maiVlad Pascu Sursa Foto: Arhiva EVZ

Vlad Pascu a avut un nou termen în procesul accidentului din stațiunea 2 Mai. Ședința de judecată s-a încheiat repede, dat fiind că judecătoarea a decis amânarea dosarului.

 

Procesul tragediei de la 2 Mai a fost amânat pentru ziua de 9 mai. Anterior, la termenul din 18 aprilie, se credea că vor fi audiași părinții victimelor și că s-ar putea ajunge la pronunțare. Părinții victimelor accidentului de la 2 Mai solicită reluarea procesului, cu un nou judecător, dar și cu alt procuror.

Ștefan Dragomir, tatăl Robertei, fata ucisă în accidentul provocat de Vlad Pascu a declarat că nu are încredere în actualul procuror de ședință. Totodată, El i-a recomandat lui Mihai Pascu, tatăl autorului accidentului mortal, să-și accepte soarta. Tatăl Robertei i-a transmis să fie bărbat și să nu mai încerce să influențeze procurorii și polițiștii implicați în dosar.

„Îi transmit lui Mihai Pascu să fie bărbat, ca și noi, și să-și accepte soarta, așa cum și noi ne acceptăm soarta, că nu mai avem copii. Să nu mai umble pe unde nu trebuie, pe la poliție sau pe la procurori”, a afirmat Ștefan Dragomir.

Vlad Pascu înainte de soluție

La Judecătoria din Mangalia a fost programat, pentru joi, 18 aprilie, de la ora 10.00, un nou termen în dosarul accidentului 2 Mai. Vlad Pascu, autorul și-ar putea afla sentința în curând.

Instanța este condusă de judecătoarea Ioana Ancuţa Popovociu. Aceasta în condițiile în care Inspecţia Judiciară solicitase Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea magistratului până la finalizarea procedurilor disciplinare. CSM a amânat pronunțarea pe concluziile Inspecției Judiciare, pentru 24 aprilie.

Avocaţii familiilor victimelor au cerut recuzarea judecătoarei, dar cererea lor a fost respinsă. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au solicitat Curţii de Apel Constanţa strămutarea dosarului, dar şi această cerere a fost respinsă.

Vlad Pascu

Accident 2 Mai. Sursa foto: captura video

Procesul a început pe 22 februarie

Primul termen în procesul lui Vlad Pascu a avut loc pe 22 februarie la Judecătoria Mangalia. Dosarul a fost amânat deoarece inculpatul avea termen şi la Tribunalul Constanţa, pentru a scăpa de arestul preventiv. După reluarea cazului, judecătoarea din dosar a decis amânarea procesului. Ea a constatat că Vlad Pascu nu are avocați care să-l reprezinte.

Drept urmare, procesul a debutat cu o amânare, în ciuda nerăbdării părinților victimelor care doreau soluționarea cu celeritate. Aceștia s-au arătat nemulțumiți de atitudinea judecătoarei, în timpul procesului. Ei au declarat jurnaliștilor că ar fi intrat în sală mestecând gumă. De asemenea, ar fi cerut buletinul tânărului mort în accident, neștiind că era mort.

Nemulțumirile s-au amplificat și după termenele ulterioare, când tatăl tinerei ucise în accident și-a exprimat nemulțumirea că Vlad Pascu nu era în sală. Tatăl tânărului ucis în accident a mers cu fotografia fiului său în sala de judecată, iar judecătoarea l-a întrebat cine este.

Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familia tinerei ucise, a mai spus că inculpatului i-a fost admisă cererea de a fi judecat în procedură simplificată şi va beneficia de o reducere a pedepsei. La termenul următor de judecată, în 4 aprilie, Judecătoria Mangalia a respins cererea de schimbare a încadrării juridice în omor calificat.

Ancuța Popoviciu, magistratul care judecă cazul lui Vlad Pascu

Sursa foto: Facebook

Accidentul comis de Vlad Pascu

În data de 19 august 2023, tânărul Pascu a condus un autoturism pe DN 39, deși se afla sub influența drogurilor. În jurul orei 5.25, în apropierea stațiunii 2 Mai, Vlad Pascu a intrat într-un grup de pietoni. În urma acestui accident, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

Șoferul a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit, ulterior, de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că Vlad Pascu se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

El a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Cazul său a scos la iveală o serie de nereguli în rândul polițiștilor din Constanța care i-au permis să conducă în noaptea accidentului.