Evenimentul Zilei > Opinii > Virusul politic USR&co bate virusul real. Covidul
Virusul politic USR&co bate virusul real. Covidul

Virusul politic USR&co bate virusul real. Covidul

Nu nenorocitul de covid îngroapă România. Ci indivizii politici care de o lună și jumătate au deraiat guvernarea. Iar înainte de a o arunca de pe șine au zăcut luni de zile criminal de indolenți în ministerul Sănătății, în Guvern și în Parlament rânjind aroganți în nasul românilor. Ei sunt mai letali decât virusul. Pot fi acuzați de crimă cu premeditare.

Acum află românii că cei doi foști miniștri progresiști ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, perlele lui Dacian  Cioloș, cel care se visează zilele acestea premier și, în perspectivă, președinte de țară, nu au vrut să comande de-a lungul anului 2021 nici unul dintre medicamentele și tratamentele eficiente anti-covid.  Medicamente care se administrează bolnavilor din Europa de luni de zile.

Cinici până la descompunere s-au preocupat din vârful ministerului Sănătății doar de interesele proprii. De jocuri politice de imagine, de goana după miliardele de euro din PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) dar nu pentru finanțarea spitalelor ci pentru drenarea banilor prin crearea fantomaticei Agenții de Investiții în Sănătate prin care îi puteau opera, de cumpărarea în neștire a vaccinurilor anti-covid cu eficiență limitată și care expiră acum și de favorizarea intereselor Big Pharma.

Acești indivizi trebuie să răspundă zi de zi  pentru crucile fără număr care năpădesc cimitirele în ultimul timp. Dumnezeu să-i ierte! Nu pe indivizi. Ci pe cei morți din cauza nepăsării criminale a celor care vor să conducă acum Guvernul.

“Nu există tratamente în spitale. Ne facem că tratăm bolnavii și de aceea mor pe capete.Nu există în spitale (pentru că România este tratată de Europa ca o colonie) tratamentul salvator: nici anticorpi monoclonali, nici tociluzumab (linia a doua de tratament). Nici măcar linia a treia de tratament: Favipiravir sau Arbidol. Drept pentru care medicii tratează bolnavii cu medicamente ineficiente.Și da, oamenii mor. Iar medicii tac!”.

“Aceste tratamente puteau fi achiziționate astă-vară iar împreună cu o campanie de testare masivă și gratuită  puteau micșora semnificativ numărul morților”.

Cine spune asta? Un doctor dintr-unul din cele mai mari spitale din țară. Spitalul Universitar București. Un doctor care nu tace! Doctorul chirurg Lucian Duță. L-au auzit milioane de români. Dar ce puteau face ei decât să spere?

Și cine țipă și acuză acum slăbiciunea Guvernului și a sistemului sanitar în fața covidului?  Exact vinovații! În frunte cu Dacian Cioloș, șeful politic al celor două “perle” care au condus în bătaie de joc ministerul Sănătății. Susținut de gloata peste care este șef proaspăt, USR, cu care vrea să conducă din nou Executivul.

Vrea să reediteze porecla primită, “Guvernul zero”,atunci când a mai condus un Cabinet între 2015-2016. Indivizii aceștia habar nu au de expresia “vinovat este cel care țipă cel mai tare”.

Firește, nu sunt singurii vinovați. Dar sunt principalii vinovați!

Cu tupeul specific curentului politico-ideologic pe care îl reprezintă în România, neomarxismul, noua stângă globalistă, indivizii de la USR s-au împerecheat cu frații lor de sânge, PSD, plus AUR, pentru a da jos Guvernul din care ei au făcut parte. Când?  Exact la începutul toamnei. Atunci când debutează virusul.

Și iată cum virusul politic USR&co bate virusul real. Covidul.

Nici liberalii cu premierul lor cu tot nu sunt deloc lebede. Florin Cîțu, care conduce Guvernul lăsat în aer săptămâna trecută prin  succesul moțiunii ce cenzură a frăției USR, PSD, AUR a găsit ieri soluția pentru temporizarea covidului: segregarea între vaccinați și non-vaccinați. Din nou segregarea! Cu trei săptămâni în urmă, același premier liberal a scos de pe certificatul verde testul PCR care permitea și non-vaccinaților să fie tratați ca ceea ce sunt. Oameni normali, egali în drepturi cu vaccinații, nu cu statut inferior, de amoebe.

Ieri, 14 octombrie, după ședința de Guvern, premierul interimar Cîțu a anunțat că non-vaccinații vor fi interziși în orice spațiu comercial! De la farmacii, până la brutării. Să crape de dureri și de foame nevaccinații. Să se învețe minte dacă nu se supun comenzilor.

Ori premierul Cîțu e încă în stare de șoc pentru că guvernul său a fost demis de foștii parteneri de la USR împerecheați cu PSD și AUR, ori e obsedat de practica segregării, ori e complet dominat de un alt individ. Raed Arafat. Cel care promovează de doi ani de zile impunerea dictaturii sanitare. Și iată că Arafat e la un pas de realizarea visului său.

În luna septembrie, în mapele Guvernului a apărut un proiect de ordonanță de urgență care impune dictatura militaro-medicală, potrivit dezvăluirilor din ziuanews.ro. Cum? Prin crearea Agenției Naționale pentru Situații de Urgență (ANSU) care va dispune de armată proprie dotată cu uniforme, cazărmi și armament și care va putea declanșa stări de necesitate și de urgență în afara deciziei președintelui țării! In total, 90.000 de combatanți, o parte din ei având și dreptul de a purta armă de foc la brâu.

Orice cetățean ai cărui ochi nu plac membrilor ANSU poate fi săltat de pe stradă și dus undeva unde numai Agenția știe.

USR are viziuni similare cu creatorul ANSU. Măsurile împotriva covid ale partidului lui Cioloș sunt la fel de sinistre și de anti-democratice mergând până la darea afară din servicii a celor nevaccinați. Din lac în puț.

Delir și la stânga, la USR și PSD cu broșa AUR la rever care au blocat isteric țara în plină pandemie, și la dreapta, la PNL, care face drepți în fața inițiatorilor dictaturii militaro-medicale și aplică segregarea între români.

Românii nu sunt îngropați doar de criza covid. Sunt îngropați și de criza facturilor la energie. La Guvern se aude? Abia după ce Cabinetul a fost trântit a vorbit premierul Cîțu de intenția plafonării prețului la energie. Măsură luată de multe state din UE.

De ce nu a adoptat premierul măsura plafonării înainte de a fi demis?  Iar după colț rânjește hâd și criza prețului la gaze. Despre asta nu vorbesc încă nimic guvernanții. Care, fiind interimari, nu mai pot adopta decât fluturi.

USR a aruncat guvernarea în aer din ură și frustrare față de premierul Cîțu, de PNL și de președintele Iohannis.  Pe ei speră să-i călărească cu ajutor ocult din exteriorul țării dar și din interior, de la rezerviștii din intelligence care i-au creat și acum, îi susțin.

Doar un exemplu: Dacian Cioloș este nepotul protejat al fostului șef al serviciului secret al ministerului de Interne, Virgil Ardelean, personaj foarte activ pro-nepot și la pensie.

Cioloș este și pupilul servil al președintelui Franței, Emmanuel Macron. Cel care se visează viitor hegemon al Europei. Prin servantul Cioloș, și al României? Este o întrebare retorică, firește.

Și Cioloș este doar un exemplu din lungul șir de înregimentați ai USR.

Liderii PSD  profită lacom de crizele acestea nenorocite și aruncă gaz pe foc. Șantajează și pe unii și pe alții, și pe USR și pe PNL. Total nepăsători față de agenda publică, criza facturilor și criza covid, își țipă fals alternativa către români: alegeri anticipate în primăvara 2022.

Adică alt haos. Altă instabilitate. Nici o noutate. Liderii PSD fac ce știu de-o viață: dezbină ca să stăpânească. Ce agendă publică? Vax! Agenda personală este cea care tronează.

Ultimele sondaje arată că doar 10% dintre români mai au încredere în clasa politică. În toată clasa politică, de la stânga la dreapta! Niciodată în ultimii 32 de ani nu s-a mai înregistrat o astfel de lipsă de încredere a românilor față de politicieni.

10% !