Viorica Dăncilă, ţinta ironiilor după ce a fost angajată la BNR. A plouat cu meme

Viorica Dăncilă, ţinta ironiilor după ce a fost angajată la BNR. A plouat cu meme

Fosta candidată la preşedinţia României, Viorica Dăncilă, a revenit în prim-plan după ce s-a confirmat că va ocupa funcția de consultant pe Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde al guvernatorului BNR (Mugur Isărescu), anunţ care a generat multe reacţii ironice din partea internauţilor, dar şi a personalităţilor din România.

Viorica Dăncilă, ţinta ironiilor după ce a fost angajată la BNR. A plouat cu meme şi cu numeroase comentarii ironice odată ce s-a confirmat că fosta preşedintă a PSD va lucra la Banca Naţională a României, sub coordonarea lui Mugur Isărescu.

„Orice euro sau dolar îi este teamă de leu acum”, este una dintre cele mai prezente ironii pe reţelele de socializare după numirea Vioricăi Vasilica Dăncilă la BNR. Evident, este o referire la gafa de exprimare din 2018, când ea era prim-ministrul României. „Orice om îi este teamă de o plângere penală, dar eu sper să nu se ajungă la astfel de lucruri pentru că eu cred în justiție și cred că toată lumea trebuie să credem în justiție”, spunea Dăncilă la Parlament, după ce a fost întrebată dacă îi este frică de plângeri penale.

Jurnaliştii de la Times New Roman nu putea rata o astfel de ocazie: „Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a dezvăluit motivele pentru care a decis s-o învestească pe fostul premier Viorica Dăncilă în funcția de consilier. Politicianul se va ocupa de reforma monetară, respectiv implementarea primei bancnote croșetate din UE, milieu.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Nici cei de la Kamikaze: „Șoc la BNR după prima zi de lucru a dnei consilier Viorica Dăncilă: au rămas fără draperii!”

Viorica Dăncilă, ţinta ironiilor după ce a fost angajată la BNR

Şi fostul purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București, Francisc Doboș, a fost atras de subiect: „Mi-au propus să fiu consilier al Băncii Vaticanului. Aveam o părere mai bună despre ăștia.”

La rândul său, jurnalistul TVR, Adelin Petrişor, a declarat: „Domnul Adrian Vasilescu povestea la televizor că Viorica Dăncilă a fost angajată de Banca Națională și pentru că știe foarte multă lume la Bruxelles și poate ajuta în procesul de aderare la Euro.

Zicea consilierul de strategie al BNR că doamna a fost europarlamentar multă vreme și a stat cu mulți oameni importanți la cafea, a vorbit cu ei. Că a stat la cafea nu ma îndoiesc, mă întreb oare cum a putut comunica cu respectivii. Doamna premier e cea care l-a luat pe Papă cu: «Sfinția Voastră, I am very glad for this opportunity» și l-a întrebat pe omologul croat: «Make a photo?» În aceste condiții, ce să mai zici… Poate doar Doamne ajută.”

Sedus de această ştire a fost şi fostul ministru al Educaţiei, Daniel Petru Funeriu: „Degeaba vă agitați referitor la numirea doamnei Dăncilă la BNR. E cea mai calificată pentru postul respectiv, anume «consilier pe PROBLEME de strategie». Nu e potrivită pentru postul de «SOLUȚII de strategie», pentru probleme e foarte bună!»

O abordare inedită a avut şi jurnalistul Lucian Mîndruţă: „Viorica Dancila, noul consilier pe sustenabilitate si strategie al lui Mugur Isarescu. Nu vreau sa stiu conditiile de concurs.”

Numirea doamnei la BNR este meritată

Cunoscutul activist civic Valeriu Nicolae a remarcat: „1988-1997: Profesoară la Liceul Industrial Videle. Profesoara Dăncilă a fost, desigur, un miracol pentru traforaj și Liceul Industrial Videle. (...) Politician excepţional, pierde alegerile de două ori, cu mare eleganţă, devine consilier local şi, apoi, judeţean.

Lucrează îndeaproape cu Liviu Dragnea în anii lui de glorie şi de superîmbogăţire, şi este răsplătită în 2009 cu un post în Parlamentul European, deşi nu vorbeşte nici o limbă străină şi nici nu a făcut nimic care să demonstreze că prezenţa ei în Parlamentul European are vreo logică. Analiştii politici de la Bruxelles o consideră un miracol şi se crucesc cu evlavie de fiecare dată cînd o aud vorbind la conferinţe, la evenimente sau cînd este intervievată.

O numesc cu multă amabilitate «mediocră», un supercompliment, ţinând cont de declaraţiile stupefiante, făcute într-o limbă de lemn magistrală, pe care doamna Dăncilă le face în mod repetat în română.

Viorica Dancilă

Viorica Vasilica Dăncilă este cel mult mediocră. Maximul ei profesional a fost să fie profesoară de liceu într-un oraş mic de provincie. Nu a făcut nimic, dar nimic remarcabil în toată viaţa ei. Nu numai că nu are cum să eclipseze pe nimeni, dar, prin contrast, Lia Olguţa Vasilescu, Gabriela Firea, Liviu Dragnea, Eugen Teodorovici şi alţii ca ei par chiar inteligenţi.

Aşteptările ca guvernul ei să fie un guvern de genii sunt ridicole. Până şi cele pentru un guvern de mediocri sunt exagerate. Pentru a putea părea cît de cît deşteaptă, doamna Dăncilă trebuie să se înconjoare de megaprostovani. Audierile miniştrilor demonstrează că, în acest caz, a fost pentru prima dată în viaţa ei neaşteptat de competentă.

Darius Vâlcov, omul care lua şpaga în cimitir, ascundea tablourile cumpărate din banii de mită în pereţi şi organiza trei botezuri pentru acelaşi copil, în urma cărora strîngea aproape un milion de euro, simbolul corupţiei nesimţite, mîna dreaptă a lui Dragnea, a fost prima numire a doamnei Dăncilă.

Numirea doamnei la BNR un loc deloc plin de foști securiști și de servicii secrete este meritată. Vrednică este!”

Viorica Dăncilă a ratat şansa de a deveni bucătăreasă

Ce a spus jurnalistul Dragoş Pătraru despre integrarea Vasilicăi Dăncilă în BNR? „Ce nu știți voi este că Viorica Dăncilă a aplicat și la Cafeneaua Nației, pentru un post în bucătărie, dar a fost respinsă.”

Eseistul, profesorul, diplomatul și politicianul Theodor Paleologu a subliniat: „Mi se par fabuloase explicațiile date de veșnicul Adrian Vasilescu pentru angajarea doamnei Dăncilă la BNR: a băut cafele cu ecologiști din UE și posedă știința deschiderii de uși.”

Nu putea lipsi reacţia lui Cristian Tudor Popescu: „Carevasăzică, dacă ești suficient de multă vreme o incompetentă și impostoare, te vei transforma automat într-o valoare – iată o axiomă din gândirea BNR.

Dacă mandibulezi avec un barosan european la o masă, când te ridici ești înconjurată de o aură care-ți deschide toate ușile, mai ceva ca un șperaclu.

Ca să nu mai vorbim de faptul, cu totul magic, că V. Dăncilă a băut cafea, stimați concetățeni, nu vreun nenorocit de ceai sau o fanta, CAFEA. Știți dumneavoastră ce înseamnă să bei o cafea la Europa? Habar n-aveți.”

„Orice euro sau dolar îi este teamă de leu acum. Viorica Dăncilă a fost prinsă pe mijlocul Bulevardului Magheru căutând monedele în circulație”, au unele dintre cele mai apreciate comentarii pe reţelele de socializare.

Politologul şi sociologul Sebastian Lăzăroiu a anunţat: „Mai e liber un post de mecanic auto la garajul BNR. Crește rezerva de aur. Să-l ia și pe Tudorache, s-avem și diamante.”