Potrivit unui comunicat al Guvernului, situația s-a complicat din cauză că avionul cu care a venit șeful CE a ajuns mai repede.

„Urmare a unor informații publicate în spațiul public referitoare la așa zisa întârziere a premierului Viorica Dăncilă la întâlnirea cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Biroul de presă al Guvernului face următoarele precizări: Protocolul Guvernului României a fost informat de Reprezentanța Delegației Comisiei Europene în România că aeronava cu care se deplasează în România președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Băneasa, la ora 18.30, informații confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles. Premierul Viorica Dăncilă a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Băneasa. La ora 17.40, Protocolul Guvernului a fost anunțat de către directorul Aeroportului Băneasa că aeronava cu care vine în România președintele Comisiei Europene este posibil să aterizeze mai devreme decât ora anunțată inițial. La ora 18.00, premierul Viorica Dăncilă a intrat în Aeroportul Băneasa. Însă, SPP a preluat în coloană oficială delegația președintelui Comisiei Europene de la scara avionului și a plecat spre hotelul la care urma să fie cazată”, se arată în comunicatul Guvernului.

Potrivit informațiilor EVZ, premierul urma să aibă o discuție cu președintele CE în salonul de protocol de la aeroport.

SPP nu a dat nicio informație până acum în legătură cu situația creată. Jean Claude Juncker nu a ajuns la deschiderea Forumului Economic de la Summitul Celor Trei Mări deoarece nici nu figura în program. Mesajul său a fost citit de comisarul Corina Crețu.