Evenimentul ZileiPoliticaVioleta Alexandru, fost ministru al Muncii, îi acuză pe social-democrați de propagandă electorală privind majorarea salariului minim și a pensiei minime: „Stil parșiv PSDist”

Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, îi acuză pe social-democrați de propagandă electorală privind majorarea salariului minim și a pensiei minime: „Stil parșiv PSDist”

Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, îi acuză pe social-democrați de propagandă electorală privind majorarea salariului minim și a pensiei minime: „Stil parșiv PSDist”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că va propune în coaliția de guvernare o majorare a salariului minim brut până la 3.000 de lei și o majorare a pensiei minime cu 100 de lei.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, îi acuză pe social-democrați de propagandă electorală privind creșterea pensiilor.

„Stil parșiv PSDist. În loc să dea efectiv de la 1 septembrie 2022 creșterea firească și posibilă a pensiilor (pentru că nu există nicio limitare, niciun obstacol pentru o creștere reală care să ajute oamenii să facă față prețurilor) PSD dă … un anunț”, a scris fostul ministru.

Ne puteți urmări și pe Google News

Violeta Alexandru a mai spus că de când PSD a ajuns la guvernare, niciun social-democrat nu a mai vorbit despre creșterea pensiilor cu 40%.

Ministrul Muncii a anunțat o creștere a pensiilor și salariilor

„Unde este Marius Budăi care urla în cor cu alți PSDiști că ei vor crește cu 40% pensiile imediat ce vin la guvernare? Sunt la guvernare de 1 an. Nu a fost zi în mandatul nostru din 2020 în care să nu urle că sunt vinovată pentru că nu cresc pensiile – deși era pandemie, iar firmele își diminuaseră activitatea – direct cu 40%. Ați mai auzit vreun PSDist, de 1 an de când sunt la guvernare (o guvernare într-o perioadă în care economia își revine prin propriile sacrificii), care să mai pomenească de 40%? Se vede cu ochiul liber ipocrizia lor”, a spus Violeta Alexandru.

În încheierea mesajului, fostul ministru al Muncii a precizat că în lege scrie clar că punctul de pensie se va majora cu rata medie anuală a inflației, care astăzi a ajuns la 15%. Mai mult, se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut. Ceea ce PSD propune este mai puțin decât scrie în lege.

„Când PSD este la guvernare, lucrurile nu merg în direcția bună. Nu-ți vine să pornești o afacere, te dezgustă să le plătești lor contribuții ca să toace banii funcție de calculele electorale, fără să le pese de ziua de mâine. Cu această perspectivă pesimistă, vor lua alte împrumuturi cu dobânzi mari (un dezastru economic) pe care le plătim tot noi și care ne vor costa ani de zile”, a conchis Violeta Alexandru.


Accesează: