Sprijinul pentru revenirea în activitate ar putea fi de 35% – 45% din valoarea brută a costului salarial, fiind la început de tip fix şi apoi redus, pe măsură ce activitatea companiei este reluată, a afirmat, marţi seara, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

„Măsurile de susținere activă înseamnă acoperirea unei părți din costul salarial al angajaților. Urmează să decidem cu cât în consultări. Avem direcții care variază de la 35% la 45% din valoarea brută, cu tot cu contribuțiile către stat, pe aici suntem cu discuțiile. Va fi un număr limitat de luni, e posibil să fie de trei luni, cu posibilitatea prelungirii, într-un cuantum redus, pe măsură ce activitatea respectivei companii este reluată” a spus Violeta Alexandru la TVR.

Ea a menţionat că este posibil ca sprijinul să fie acordat timp de trei luni, cu posibilitatea prelungirii, dar într-un cuantum redus, pe măsură ce activitatea companiei este reluată.

Ministrul Muncii a precizat că sprijinul va fi calculat la valoarea brută din costul salarial pentru că se doreşte „să se imprime această cultură a plăţii contribuţiilor către stat”.

„Rămâne să decidem care este perioada de acordare a acestui sprijin pentru revenirea în activitate. Cel mai probabil, în prima parte va fi un sprijin fix, după care sprijinul va scădea, pe măsură ce activitatea respectivei entităţi economice se reia. Deci, va fi un sprijin care va fi la început într-un anumit cuantum, după care va scădea”, a concluzionat Violeta Alexandru.