Evenimentul ZileiInternationalViolențele de la Capitoliu. Boris Johnson îl condamnă „fără rezerve” pe Donald Trump

Violențele de la Capitoliu. Boris Johnson îl condamnă „fără rezerve” pe Donald Trump

Violențele de la Capitoliu. Boris Johnson îl condamnă „fără rezerve” pe Donald Trump
„Toată viața mea, America a reprezentat chestiuni foarte importante pentru mine: o idee de libertate și o idee de democrație”, a spus liderul britanic, care s-a bucurat de relații bune cu miliardarul republican, un susținător al Brexitului, ca și el.

Premierul britanic Boris Johnson a condamnat, joi, „fără rezerve” atitudinea președintelui american Donald Trump pentru că a încurajat violențele comise de susținătorii săi la sediul Capitoliului.

„Condamn fără rezerve faptul de a-i încuraja pe oameni să se comporte într-un mod atât de rușinos cum s-a întâmplat în clădirea Capitoliului SUA”, a spus locatarul din 10 Downing Street într-o conferință de presă.

„Toată viața mea, America a reprezentat chestiuni foarte importante pentru mine: o idee de libertate și o idee de democrație”, a spus liderul britanic, care s-a bucurat de relații bune cu miliardarul republican, un susținător al Brexitului, ca și el, scrie La Presse.

Johnson a estimat că Donald Trump s-a „înșelat total” când a „îndemnat oamenii să invadeze clădirea Capitoliului și „a pus în mod repetat la îndoială rezultatul unei alegeri libere și corecte”.

Boris Johnson a mai spus că este „încântat” că, joi, Congresul SUA l-a confirmat pe democratul Joe Biden drept următorul președinte al Statelor Unite, permițând democrației „să prevaleze”.

În fața violenței care a degenerat, Donald Trump s-a exprimat, miercuri, într-un scurt videoclip în care a chemat manifestanții, care forțaseră intrarea în Capitoliu în timpul unei sesiuni a Congresului, să „se întoarcă acasă”, dar a reiterat, fără dovezi, că alegerile au fost „furate”.

Într-o scurtă declarație, el a promis  un transfer „ordonat” al puterii, reafirmându-și „dezacordul total” cu rezultatul alegerilor.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: