Evenimentul Zilei > International > FBI, depășit de situație? Cerere specială către americani după violențele de la Capitoliu
FBI, depășit de situație? Cerere specială către americani după violențele de la Capitoliu

FBI, depășit de situație? Cerere specială către americani după violențele de la Capitoliu

În urma violențelor de la Capitoliu, FBI solicită populaţiei imagini cu autorii asaltului şi informații despre aceştia.

În urma violențelor de la Capitoliu, Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a înfiinţat un site special pentru a aduna informaţii, fotografii sau înregistrări video cu susţinătorii preşedintelui american Donald Trump, relatează dpa.

FBI acceptă ponturi şi imagini din media digitale care prezintă acte de revoltă şi de violenţă în clădirea Capitoliului şi în zona din împrejurimi”, a anunţat instituţia pe site-ul său.

Astfel, anchetatorilor de la FBI  le-ar fi puse la dispoziție dovezi clare, constând în fotografii şi filmări postate chiar de autorii asaltului pe rețele sociale. Multe dintre feţele lor sunt lesne de recunoscut, întrucât cei mai mulţi au ignorat obligativitatea purtării măştii în contextul pandemiei de coronavirus.

În filmările postate de reţelele sociale se poate vedea cum mulţimea merge pe holurile instituţiei şi pătrunde în cel puţin două săli şi în birouri ale congresmenilor.

Starea de urgență în SUA a fost prelungită pentru încă 15 zile

Primarul democrat al Washingtonului a anunțat că a extins starea de urgență pentru 15 zile, în urma protestelor încheiate cu ocuparea clădirii Capitoliului de către demonstranți.

Starea de urgență va fi menținută în capitala americană până a doua zi după inaugurarea mandatului lui Joe Biden.

În urma violețelor de la Capitoliu, poliția anunță cu 52 de persoane au fost arestate

Poliția metrpolitană a anunțat că a operat 52 de arestări în urma violențelor de la Capitoliu, potrivit șeful Poliției Districtului Columbia Robert Contee la o coonferință de presă.

Dintre cele 52 de arestări, 26 au fost făcute în interiorul sălii de plen a clădirii Capitoliului.

CITEȘTE ȘI Bătălia pentru America. Congresmenii acuză o „lovitură de stat”. Revolta se extinde

Potrivit șeful Poliției Districtului Columbia, 47 dintre aceștia au fost arestați pentru violarea stării de urgență și pătrundere ilegală, patru au fost reținuți pentru purtarea unei arme fără permis, iar o persoană a fost acuzată de deținerea unei arme interzise.