Evenimentul Zilei > International > Ce-i pregătesc FBI și democrații lui Trump. Va urma un nou Watergate?
Ce-i pregătesc FBI și democrații lui Trump. Va urma un nou Watergate?

Ce-i pregătesc FBI și democrații lui Trump. Va urma un nou Watergate?

Democrații îi pregătesc președintelui Donald Trump o nouă punere sub acuzare, de astă dată pentru ingerințe în alegeri, în urma acuzațiilor lansate de Secretarul de stat din Georgia Brad Raffensperger și Washington Post

Trump l-ar fi sunat pe Secretarul de stat Brad Raffensperger din statul Georgia de 18 ori, arată o înregistrare făcută publică de FBI după ce președintele a negat pe Twitter că ar fi încercat să îl convingă pe Raffensperger să îi găsească 11.780 de voturi, numărul necesar pentru a proclama victoria în fața lui Joe Biden în acest stat federal cheie câștigat de democrat. Abia a 19-a oară conversația a avut loc, după ce demnitarul din Georgia a declinat de 18 ori apelul telefonic. „Nu am dorit niciodată să vorbesc cu el”, susține Raffensperger.

Înregistrarea a fost publicată duminică de Washington Post, iar acum publicația Politico relatează că americanii s-au decis să facă public apelul telefonic al lui Trump după ce acesta ar fi negat orice implicare în acest caz. În replică, Raffensperger a scris și el duminică pe Twitter: „Cu respect, domnule președinte Trump, ceea ce spuneți nu este real. Adevărul va ieși la iveală”, cu câteva ore înainte ca înregistrarea telefonică să se scurgă în presă.

Trump ar putea fi acuzat de fraude electorale

Juriști renumiți din domeniul legislației electorale au sugerat că există posibilitatea ca președintele în exercițiu al Statelor Unite să fie subiectul unei investigații penale de fraudă electorală.

Fani Willis, procuroarea de district din Fulton County, statul Georgia, a spus, luni, în cadrul unui comunicat oficial, că a ascultat apelul telefonic incriminat. Ea a adăugat că a primit deja o solicitare pentru a demara o investigație și așteaptă raportul Comitetului Electoral din acest stat. Potrivit lui Wallis, Raffensperger a admis că, deși președintele nu a procedat corect, nu s-a simțit sub presiune de către președinte.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.