Mai mult, acesta a venit în emisiune cu certificatele de virginitate ale fetelor. „Aici avem certificatele lor de virginitate, pentru că în legendă se spune că dacă fetele care zdrobesc strugurii (nu ar mai fi virgine), vinul ar ieși amar!”, s-a lăudat patronul Cramei Viișoara, în timpul emisiunii.

Clipul a devenit imediat viral și a stârnit un tsunami de reacții pe internet, cei mai mulți declarându-se siderați de pretențiile absurde ale patronului Cramei Viișoara, în anul de grație 2019, mai ales faptul că a cerut certificate medicale care să ateste fecioria fetelor ce zdrobesc strugurii.

Povestea nu este, însă, nouă. În octombrie 2017, în orașul Ovidiu s-a ținut sărbătoarea mustului, organizată cu sprijinul cramei de la Viișoara. Șapte fete îmbrăcate în costum popular tradițional au fost spălate pe picioare de către Gheorghe Albu, proprietarul cramei, și urcate în căruța plină cu struguri pentru a îi zdrobi.

Gheorghe Albu a dat asigurări jurnaliștilor prezenți că tinerele sunt virgine și dețin certificate medicale în acest sens. În momentul în care mustul a început să curgă în butoaie, Albu și-a umplut o carafă și a început să toarne în paharele celor prezenți.

El a spus că ”la primul pahar de vin care se pune în butoi se dă un chiot lung, să se audă în depărtare.” Iar cei prezenți s-au conformat și au chiuit îndelung. Gheorghe Albu a ținut să reamintească celor prezenți că „Prin viticultură ne legăm de moșii și strămoșii noștri. Cultura viței de vie are o tradiție mai mare de 4.000 de ani. Vinul este considerat sacru, pentru că îl folosim în biserică, la diferite ritualuri. Are calități sacre, dacă este consumat ponderat”, a spus Gheorghe Albu.

El a precizat că, pe vremea lui Burebista și a preotului Deceneu s-au scos viile, doar că nu toți le-au defrișat, însă cei care făceau vin îl beau așa cum trebuie, adică ponderat.

Gheorghe Albu nu este doar unul dintre cei mai mari și mai înstăriți moșieri din sudul țării, ci a fost și secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în 2007 și continuă să cocheteze cu politica.