Evenimentul Zilei > International > Viktor Orban: „Ungaria sprijină decizia Sloveniei de a ridica BARIERE la graniţa cu Croaţia”
Viktor Orban: „Ungaria sprijină decizia Sloveniei de a ridica BARIERE la graniţa cu Croaţia”

Viktor Orban: „Ungaria sprijină decizia Sloveniei de a ridica BARIERE la graniţa cu Croaţia”

Primul ministru al Ungariei, Viktor Orban, a declarat marţi că sprijină decizia Slovenei de a ridica la graniţa cu Croaţia “bariere” în calea imigranţilor ilegali.

Multe ţări din Europa ar dori să fie astăzi unde este Ungaria”, a spus Orban, informează Agerprers, citând agenţia MTI. Această declaraţie a fost făcută în timpul unui discurs susţinut în localitatea Nyíregyháza, făcând referire la gardurile de sârmă ghimpată ridicate la frontierele Ungariei cu Serbia şi Croaţia, măsură ce a oprit complet intrările migranţilor pe teritoriul ungar şi a redirecţionat fluxul migrator către Slovenia.

Premierul Sloveniei, Miro Cerar, a anunţat, tot marţi, că a decis să instaleze 'bariere tehnice provizorii' la graniţa sloveno-croată, pentru a controla mai bine afluxul de migranţi veniţi mai ales din Orientului Mijlociu şi care continuă să pătrundă cu miile în fiecare zi pe teritoriul Sloveniei în drumul lor către vestul Europei.

Comentând acest anunţ, premierul Orban a sugerat că acum multe ţări regretă faptul că, spre deosebire de Ungaria, nu au anticipat natura şi magnitudinea imigraţiei ilegale.