Evenimentul Zilei > Politica > Viktor Orban, la Cluj: „Să creăm cămin aici, VIITORUL o să fie ÎN LIMBA MAGHIARĂ”
Viktor Orban, la Cluj: „Să creăm cămin aici, VIITORUL o să fie ÎN LIMBA MAGHIARĂ”

Viktor Orban, la Cluj: „Să creăm cămin aici, VIITORUL o să fie ÎN LIMBA MAGHIARĂ”

Aşa cum se ştie deja, premierul Ungariei, Viktor Orban, a participat la Cluj-Napoca la o ceremonie religioasă la Biserica Centrală Reformată cu ocazia împlinirii a 500 de ani de la Reforma Protestantă. Declaraţiile sale au fost extrem clare în ceea ce priveşte viitorul etnicilor maghiari din România.

Viktor Orban şi-a început discursul de sâmbătă declarând că pe teritoriul ardealului viitorul e scris în limba maghiară:

 „Avem rădăcini adânci şi puternice, care ne-au ajutat să ajungem până aici şi să supravieţuim chiar şi după Mohacs, atunci când ţara noastră s-a rupt în trei bucăţi. Chiar şi acum 100 de ani, când am fost rupţi în cinci. Am rezistat şi în timpul dictaturii comuniste, şi în deceniile trecute. Dacă sub povara ultimilor 500 de ani am reuşit să ne păstrăm coloana vertebrală şi să fim drepţi ca stejarii, atunci cu riguranţă vom face asta şi în următorii 500 de ani“

„Misiunea noastră este să luptăm pentru ca aceste comunităţi să răzbească pe teritoriul pe care s-au născut şi pe care trăiesc, să aibă posibilitatea să înveţe în limba maghiară şi să aibă posibilitatea să trăiască ca maghiari“, a mai spus Orban.

„Trebuie să ne păstrăm tradiţia şi cultura, pe care biserica reformată le-a creat aici, în mijlocul Ardealului. Noi trebuie să populăm această zonă geografică şi spirituală şi e datoria noastră să creăm cămin aici pentru următoarele generaţii de maghiari“.

Discursul l-a încheiat într-o notă care poate da de gândit: „Datoria dumneavoastră este să adunaţi familiile în biserică şi să le explicaţi că viitorul o să fie în limba maghiară“ titrează presa maghiară.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: