FCSB și FC Viitorul au primit, ieri, verdictul dat de TAS, în privința titlului Ligii I. Judecătorii forului de la Lausanne au hotărât că „roș-albaștrii” nu sunt îndreptățiți de regulament ca să revendice trofeul, așa că echipa lui Gică Hagi rămâne campioană. 

FCSB, mare favorită la pariuri Lucrurile s-au lămurit cu o zi înainte de startul campionatului. Liga I debutează, astăzi, cu ediția 100, în același format din ultimii doi ani: sezon regulat și play-off / play-out.
 
Primele echipe care intră în arenă sunt CS „U” Craiova și CSMS Poli Iași, cele două urmând să se întâlnească di- seară, de la ora 21.00, la Turnu Severin. La casele de pariuri, primele trei favorite la câștigarea  titlului sunt: FCSB (2.25), FC Viitorul și CFR Cluj (ambele cu 6.00).

Campioana României e outsider

Tot astăzi, echipele participante în cupele europene să descopere traseele pentru faza grupelor. La Nyon va avea loc tragerea la sorți a turlui al 3-lea din Liga Campionilor și Liga Europa. În preliminariile Champions League, FC Viitorul va face parte din urna campioanelor, dar gruparea lui Gică Hagi va avea
adversari în fața cărora nu se poate considera favorită.

„Roș-albașrii” se agață de Plzen Pentru dobrogeni, cât de  cât abordabile ar fi Qarabag (Azerbaidjan), NK Maribor (Slovenia) sau Vardar Skopje, dacă echipa din Macendonia va trece de suedezii de la Malmo, după 1-1 în tur, în deplasare.

Și FCSB speră la o tragere norocoasă, pentru că, dintre posibilii adversari, doar Viktoria Plzen (Cehia) pare a fi o echipă mai ușor digerabilă. În fața celor lalte posibile oponente, echipa lui Nicolae Dică pleacă, teoretic, cu șansa a doua.

Dacă vor trece de turul al 3-lea preliminar, Viitorul și FCSB vor avea sigurată cel puțin calificarea în grupele Ligii Europa. Tot azi, CS „U” Craiova, Dinamo și Astra vor să afle peste cine ar putea da în turul 3 preliminar al LE. Aseară, giurgiuvenii au jucat în prima manșă a turului 2 preliminar cu azerii de la Zira.