Evenimentul Zilei > Justitie > Victorie uriașă pentru Liviu Dragnea, înainte de Crăciun. Cât de repede scapă din penitenciar
Victorie uriașă pentru Liviu Dragnea, înainte de Crăciun. Cât de repede scapă din penitenciar

Victorie uriașă pentru Liviu Dragnea, înainte de Crăciun. Cât de repede scapă din penitenciar

Instanța a decis că fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, se poate întoarce la muncă în perioada în care se află în penitenciar, după ce în ultima perioadă îi fusese interzis acest drept, în urma unui interviu acordat presei.

 

Cu toate acestea, decizia Curții de Apel București în cazul lui Liviu Dragnea poate fi atacată cu recurs în cinci zile de la comunicare, dar este executorie.

„Admite acţiunea în parte. În baza art. 14 din Legea nr. 554/2004, suspendă executarea: – art. 17, alin. 4 din Decizia ANP nr. 500165/ 2017, în măsura în care retragerea de la muncă este determinată de aplicarea sancţiunii disciplinare prevăzute de art. 101, alin. 1, lit. d din Legea nr. 254/2013. – art. 24, lit. c din Decizia ANP nr. 500165/2017, în măsura în care interdicţia de folosire la activităţi cu caracter gospodăresc este determinată de aplicarea sancţiunii disciplinare prevăzute de art. 101, alin. 1, lit. d din Legea nr. 254/2013. până la pronunţarea instanţei de fond asupra acţiunii în anulare. Respinge în rest acţiunea.

Cu recurs, în cinci zile de la comunicare. Recursul se va depune la Curtea de Apel Bucureşti, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin intermediul grefei instanţei, în condiţiile art. 396, alin. 2 NCPC, azi, 09.12.2020”, se arată pe portalul instanțelor de judecată.

Acum poate ieși mai devreme din penitenciar

Dragnea a lucrat ca mecanic în atelierul auto al Penitenciarului Rahova, iar  decizia de interdicție a muncii a fost luată de directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Torul a început în luna iunie, când fostul şef al PSD a dat un interviu, prin Skype, fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în care a povestit despre situația lui în penitenciar.

Dragnea a contestat decizia șefului ANP pentru că zilele de muncă din penitenciar sunt scăzute, conform legii, din pedeapsă, astfel încât acesta poate ieși mai devreme din penitenciar.

Liviu Dragnea este închis la penitenciarul Rahova, acolo unde își ispășește pedeapsa de trei ani jumătate primită în vara lui 2019, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, informează Antena3.

Prietenul lui Dragnea, Codrin Ștefănescu, o laudă pe avocata care a reușit să suspende decizia

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu, care este şi prieten cu Dragnea, a felicitat avocatul care a îndreptat „acest abuz”.

„Avocatul Flavia Teodosiu a reușit azi (joi – n.r.), să obţină la Curtea de Apel București suspendarea deciziei abuzive a ANP, pe baza căruia i-a fost retras dreptul la muncă!

Vă reamintesc că sancțiunea i-a fost dată în urma unui interviu dat în presă! Pentru că Liviu Dragnea nu are voie să vorbească și nu are drepturi de niciun fel!”, a scris pe pagina sa de Facebook, Codrin Ștefănescu.