Evenimentul Zilei > Politica > „Agenți acoperiți”, la vârful PSD! Codrin Ștefănescu iese la atac
„Agenți acoperiți”, la vârful PSD! Codrin Ștefănescu iese la atac

„Agenți acoperiți”, la vârful PSD! Codrin Ștefănescu iese la atac

Fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu critică dur „aranjamentele dinainte ticluite” privind congresul PSD de astăzi, în cadrul căruia social-democrații își aleg noua conducere.

„Congresul PSD o să fie doar o glumă macabră! Cu aranjamente dinainte ticluite, ca să iasă Ciolacu și mica sa echipă de academişti secreţi. Pe lângă statut, morală și bun simț.

Pentru că nu numai Eugen Teodorovici a fost umilit de băietii ăştia ai sistemului. Ci intregul partid cu electoratul său cu tot.

Iar personajele acestea, echipate în civil, numai la victoria PSD în alegeri nu se gândesc. Dimpotrivă”, a scris Codrin Ştefănescu pe Facebook înaintea Congresului PSD.

Congresul extraordinar al PSD este organizat online, cu 39 de centre de vot teritoriale, la care participă mai mult de 1.500 de delegaţi. În bătălia pentru şefia partidului s-au înscris Marcel Ciolacu, actualul lider interimar, şi fostul ministru Eugen Teodorovici.

Votul este secret, cu buletine, iar procesele verbale vor fi transmise la centru.

„PSD arată că are capacitatea de a se adapta noului şi de a fi deschizător încă o dată de drumuri, şi sunt ferm convins că şi restul forţelor politice n-au altă alternativă nici anul acesta, nici anul viitor, de a ţine congrese decât în această formă. Şi ne bucurăm că iarăşi PSD-ul va fi un etalon de organizare a unui congres online Avem nevoie de o conducere validată de Congres, aleasă de către colegii mei, înaintea a două examene electorale importante – respectiv alegerile locale şi alegerile generale. Anul viitor, cum este şi normal, va avea loc un congres ordinar, cu alegeri de la bază către vârf în sistemul piramidal clasic”, a declarat Ciolacu, dezvăluind că aseară i-a „venit greu somnul”.

Ciolacu a precizat că PSD trece printr-un „moment de răspântie” în viaţa politică atât internă a partidului, cât şi pentru toată scena politică românească”.

„Trebuie să recunoaştem că PSD a trecut printr-o criză. Au pierdut în trei ani de zile electoratul pe care-l aveau şi, evident, am putea să spunem că acest congres este (…) congresul ultimei şanse. Sper că astăzi vom reuşi, împreună cu colegii noştri din ţară, să dăm partidului o nouă direcţie, o nouă şansă şi să dăm României o nouă şansă pentru că cred că este nevoie de social-democraţie şi e nevoie şi de Partidul Social Democrat. Încercăm astăzi să resetăm ceea ce a fost neadecvat până acum realităţii din România şi sper ca să putem face un proiect care să dureze cât mai mult”, a declarat preşedintele interimar al Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, sâmbătă, la Palatul Parlamentului.