Evenimentul Zilei > International > Victorie uriașă pentru Angela Merkel. Curtea Constituțională germană confirmă faptul că acceptarea imigranților din Orient în Germania este legală
Victorie uriașă pentru Angela Merkel. Curtea Constituțională germană confirmă faptul că acceptarea imigranților din Orient în Germania este legală

Victorie uriașă pentru Angela Merkel. Curtea Constituțională germană confirmă faptul că acceptarea imigranților din Orient în Germania este legală

Curtea Constituțională Federală din Germania a respins mai multe plângeri formulate de Partidul de extremă dreapta, Alternativa pentru Germania (AFD), împotriva politicii de imigrare a guvernului, a anunțat marțea aceasta instanța federală germană.

În luna aprilie a acestui an, grupul parlamentar al AFD a depus o plângere împotriva deciziei guvernului din anul 2015 de a accepta refugiați în Germania. Începând cu 2015, sute de mii de imigranți  au sosit în Germania prin așa-numita rută balcanică pentru a cere azil. "Putem să o facem", a declarat cancelarul german, Angela Merkel, la vremea respectivă.

Verdictul anunțat de judecătorii instanței constituționale germane afirmă faptul că AfD, care a intrat pentru prima oară în Parlament în 2017, nu a demonstrat de o manieră convingătoare faptul că constituția germană a fost încălcată prin decizia de a oferi adăpost refugiaților în 2015.

Conform Curții constituționale germane, sesizările depuse de AfD au vizat "prevenirea anumitor acțiuni ale guvernului german" și, prin urmare, aceste cereri nu sunt admisibile prin intermediul acestei proceduri legale.

Curtea Constituțională Federală Bundesverfassungsgericht, veghează la respectarea constituției germane și este  compusă din două complete a câte 8 judecători, 8 fiind aleși de către Bundestag (parlament), iar ceilalți 8 aleși de către Bundesrat (Consiliul Federal).

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: