Evenimentul Zilei > Justitie > Victorie pentru DIICOT. Trei TRAFICANȚI de DROGURI PERICULOȘI au fost CAPTURAȚI
Victorie pentru DIICOT. Trei TRAFICANȚI de DROGURI PERICULOȘI au fost CAPTURAȚI

Victorie pentru DIICOT. Trei TRAFICANȚI de DROGURI PERICULOȘI au fost CAPTURAȚI

O nouă victorie pentru DIICOT după ce a capturat trei dintre cei mai periculoși traficanți de droguri de mare risc din România.

La data de 18.01.2019 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pe o durată de 24 ore a inculpaţilor M. C., P. O. și A. D., pentru săvârșirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

La data de 27.11.2018 organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că inculpatul A. D. distribuie către dealeri cantităţi importante de pastile ecstasy, la prețuri de 5 – 6 euro/comprimat, în funcție de cantitatea tranzacționată, ulterior drogurile fiind revândute la prețuri mai mari în cluburi de pe raza municipiului București.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că membrii unei rețele de traficanți de droguri achiziționau comprimate MDMA din străinătate și după ce drogurile erau aduse în România, inculpații . C., P. O. și A. D se ocupau de vânzarea lor. Prețul mediu de procurare din țări aflate în Europa de Vest a unor cantități de cel puțin 10.000 comprimate este de aproximativ 1 euro/comprimat, după care inculpații le vindeau în România la prețuri de peste patru ori mai mari (între 4,5 euro /comprimat și 6 euro /comprimat) în funcție de cantitatea tranzacționată, iar dacă respectivele comprimate erau vândute consumatorilor, la bucată, la prețul mediu de aproximativ 11 euro/comprimat, astfel că,participanții la traficarea drogurilor, între care și inculpații, obțineau venituri importante.

La data de 15.01.2019 inculpaţii au comercializat pe raza municipiului Piatra Neamț un număr de 101 comprimate MDMA, cu suma de 2100 lei iar la data de 18.01.2019, inculpaţii au fost surprinşi în flagrant pe raza municipiului București în timp ce comercializau 1807 comprimate MDMA, la prețul de 8100 euro.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.