Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta: Vom aloca 50 de milioane de lei pentru zonele afectate de inundații
Victor Ponta: Vom aloca 50 de milioane de lei pentru zonele afectate de inundații

Victor Ponta: Vom aloca 50 de milioane de lei pentru zonele afectate de inundații

Sumele vor ajunge în judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman şi Prahova, a anunţat astăzi, la începutul ședinței de guvern, premierul Victor Ponta.

Premierul a mai precizat că, dacă va fi cazul, vor fi alocate sume suplimentare și pentru judeţele Timiş şi Caraş-Severin, după efectuarea unor evaluări.

"Domnul ministru Duşa este acum în zona Banatului şi toate instituţiile statului îşi fac treaba în Timiş, în Caraş. De asemenea, în judeţele în care a fost deja cod roşu s-au făcut intervenţii, s-au salvat foarte multe vieţi omeneşti. Îmi pare foarte rău de cele care nu au putut fi salvate, dar fiecare pompier, poliţist, jandarm, toţi cei care au fost pe teren şi-au făcut treaba şi şi-o fac în continuare. Important este că am scos de la rezervele statului toate materialele, alimente, apă, pături, tot ce este nevoie pentru cei care nu se pot întoarce în casele lor. Şi adoptăm acum, imediat după rectificarea bugetară, ca să avem bani în Fondul de intervenţie, primele sume de sprijin pentru judeţele deja afectate, judeţele din Oltenia şi din sud", a declarat premierul în şedinţa de guvern.

Victor Ponta a mai precizat că, la Comandamentul pentru situaţii de urgenţă, ce va avea loc de la ora 19.00, convocat joi seară se va face o evaluare a situaţiei la zi a zonele afectate de inundaţii.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News