"Am să fac tot ce ţine de mine, şi domnul Dragnea la fel, şi alţii, ca să nu se întoarcă la guvernare exact cei care în 2010- 2011 aflăm acum că luau şpăgi de la Microsoft, care retrocedau pe milioane de euro tot felul de terenuri, cei care ne-au blocat fondurile europene, care ne-au dus TVA-ul la 24%, exact aceiaşi. Dacă vin alţii mai buni", a afirmat Ponta.

Liderul social- democrat a afirmat că actuala majoritate parlamentară este foarte stabilă şi va permite PSD să rămână la guvernare până în 2016 şi chiar să câştige alegerile locale şi parlamentare de anul viitor.
'Ultimul vot în Parlament a fost în urmă cu o lună şi rezultatul, după cum cunoaşteţi, a fost 377 de voturi pentru actualul guvern şi 143 împotrivă. Eu cred foarte tare că actuala majoritate, nu doar că este foarte stabilă, dar poate şi să guverneze foarte bine până la alegerile din 2016 şi dacă guvernează foarte bine, va şi câştiga alegerile din 2016', a adăugat Victor Ponta.

Preşedintele PSD a mai spus că el consideră că obligaţiile atât ale preşedintelui, cât şi ale Guvernului sau Parlamentului, sunt în acest moment de a-şi face datoria faţă de cei care i-au ales.