Evenimentul Zilei > Sport > Victor Pițurcă a pierdut un război financiar. Urmează un nou episod în mare dispută
Victor Pițurcă a pierdut un război financiar. Urmează un nou episod în mare dispută

Victor Pițurcă a pierdut un război financiar. Urmează un nou episod în mare dispută

Antrenorul are probleme în justiție din cauza unei sume ce n-ar trebui să-i dea bătăi de cap.

Victor Pițurcă, fost selecționer al echipei naționale de fotbal a României, este prins într-un litigiu financiar. La mijloc este vorba despre o sumă de aproximativ 27.000 de euro. În primă instanță, antrenorul a pierdut procesul, însă disputa a ajuns la Tribunalul București, acolo unde este citat pe 3 noiembrie, conform spynews.ro.

„Debitul principal care face obiectul executării silite este în cuantum de 27.336,63 euro. (…) Respinge cererea de întoarcere a executării silite, ca neîntemeiată. Dispune restituirea către contestatoare, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, a sumei de 28,062 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru aferentă contestaţiei la executare, achitată conform ordinului de plată nr. 1420/30.07.2018.

Stabileşte onorariul definitiv aferent expertizei tehnice în specialitatea contabilitate la suma de 6.300 lei şi obligă părţile să achite diferenţa de onorariu în cuantum de 4.800 lei, astfel: 4.665,30 lei de către contestatoare şi 134,70 lei de către intimat. Obligă intimatul la plata către contestatoare a sumei de 291,19 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti”, se arată în decizia magistraților.

Victor Pițurcă a mai fost implicat de-a lungul timpului în procese cu mize financiare uriașe. În 2018, antrenorul a dat în judecată clubul Al Ittihad din Arabia Saudită și a câștigat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne dreptul de-a primi despăgubiri în valoare de două milioane de euro. „Piți” lucrase pentru formația saudită în două mandate, în perioadele 2014-2015 și 2015-2016. Pentru a ajunge la Al Ittihad, el renunțase la postul de pe banca tehnică a echipei naționale.

Un adevărat război a fost însă cel dintre Pițurcă și Adrian Mititelu, fost patron al echipei Universitatea Craiova, actual finanțator la FC „U”. Tehnicianul a fost dat afară abuziv, l-a dat în judecată pe Mititelu și a câștigat dreptu dea fi despăgubit cu 7 milioane de euro. În urma acelei dispute, oltenii au intrat în faliment și au fost dezafiliați de Federația Română de Fotbal. Pițurcă nu a primit niciun ban de la Mititelu.