Victor Ciutacu are de dat bani după ce a pierdut un proces. La fel şi o colegă de-ale sale. Jurnaliştii de la Lumea Justiţiei au publicat minuta hotărârii nr. 722/2021 din dosarul nr. 9800/3/2020 şi au dezvăluit că Zaharia ceruse iniţial despăgubiri de 150.000 de euro.

„HĂRȚUIREA LUI CIUTACU ȘI CREȚULESCU – În timp ce victimele abuzurilor primesc despăgubiri insignifiante, chiar dacă au fost ținute în arest nelegal, jurnaliștii sunt condamnați la plata unor daune exagerate. Ziariștii Victor Ciutacu și Andreea Crețulescu de la România TV au fost obligați de judecătoarea TMB Denisa-Florina Lazăr-Bernea să achite 10.000 euro daune morale către fostul polițist Adrian Zaharia, care s-a simțit lezat de asocierea lui cu Gheorghe Dincă de la Caracal”, arată luju.ro.

Procesul pierdut de cei doi jurnalişti are legătură cu afirmaţiile acestora de la 6 mai 2021. Victor Ciutacu și Andreea Crețulescu au fost obligaţi să plătească daunele morale în solidar cu postul România TV și cu omul de afaceri Remus Rădoi din Caracal, poreclit „Codiță”. Rădoi a intrat în atenția presei centrale în 2019, odată cu scandalul legat de Gheorghe Dincă. Astfel, celebrul „Codiță” a fost vizat la rândul lui de acțiunea civilă a lui Adrian Zaharia pentru „simplul motiv că – afirmă polițistul pensionar – susținuse punctele de vedere ale jurnaliștilor”.

Victor Ciutacu are de dat bani după ce a pierdut un proces

Andreea Creţulescu

„Admite în parte cererea. Obligă pe paratii POPESCU CREȚULESCU ANDREEA-ILEANA, CIUTACU VICTOR și S.C. RIDZONE COMPUTERS S.R.L. – postul ROMÂNIA TV – la publicarea dispozitivului prezenței hotărâri, timp de trei zile consecutive, pe postul ROMÂNIA TV în cadrul celor două emisiuni, ‘RO la raport’ și ‘Punctul Culminant’, că formă de reparare a prejudiciului moral adus onoarei, demnităţii, reputației și imaginii reclamantului, în raport de difuzarea în cadrul acestor emisiuni din datele de 25.09.2019, 01.10.2019 și 03.10.2019 a imaginii reclamantului, a afirmațiilor tendențioase făcute la adresa acestuia în cadrul acestor emisiuni și asocierii persoanei reclamantului cu cazul Caracal cu privire la faptele penale ale numitului Dincă Gheorghe.

Obligă pe paratii REMUS RĂDOI, POPESCU CREȚULESCU ANDREEA-ILEANA, CIUTACU VICTOR și S.C. RIDZONE COMPUTERS S.R.L. – postul ROMÂNIA TV –, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 10.000 euro cu titlu de daune morale.

Respinge cererea pentru rest, că neîntemeiată. Obligă paratii la plata către reclamant a sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în taxa judicira de timbru. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul București. Pronunțată în ședința publică azi, 06.05.2021”, se precizează în minuta şedinţei de judecată.