Takacs Gyorgy, bărbatul care și-a înjunghiat băiatul și i-a plimbat trupul timp de aproape trei zile în maşină, îşi aşteaptă condamnarea. Tribunalul Cluj urmează să pronunțe sentința pe data de 25 mai.

Detalii șocante despre caz: A fost găsit alcool în analizele de sânge ale minorului

Takacs Gyorgy, taximetristul clujean, după ce și-a înjunghiat de patru ori băiatul, iar ulterior l-a transportat cu mașina timp de aproape trei zile, urmează să fie condamant pentru lipsire de libertate în mod ilegal și violența în familie sub forma omorului calificat (cu premeditare). Parchetul și fosta soție au o singură doleanță: condamanarea la închisoare pe viață a acestuia.

Tatăl a declarat că își iubea băiatul, dar a premeditat omorul pentru a se răzbuna pe fosta soție

Takacs Gyorgy le-a declarat procurorilor că în acel moment se afla în apartament cu minorul și gătea. Primind mesajul de la fosta soție, susține că s-a simțit prins într-o situație fără scăpare, deoarece nu avea suma de bani pe care i-o datora acesteia și ar fi luat decizia să se sinucidă. Culmea, faptele arată că de fapt, tatăl care susținea că își iubea necondiționat băiatul, a premeditat omorul micuțului, pentru a se răzbuna pe fosta soție.

„Pe după-masă poți să pregătești banii, mașina și pensia alimentară”, i-a scris Annamaria soțului care se eschiva să îi înapoieze propriul copil, deși a petrecut mai multe zile cu minorul decât era prevăzut în ordonanța care stabilea programul acestuia.

Conform declarației dată de Takacs Gyorgy în fața anchetorilor, la momentul citirii conținutului SMS ar fi realizat că este într-o situație fără ieșire, că nu avea bani pentru a achita datoria, ceea ce însemna că putea fi executat silit și rămânea fără mașina pe care o folosea în activitatea de taximetrie.

Takacs Gyorgy a relatat că imediat s-a oprit din gătit și i-a spus băiatului că vor pleca într-o plimbare. Fără ca minorul să observe, bărbatul a luat un cuțit de bucătărie și l-a pus într-o geantă. Cei doi au comandat la pachet mâncare de la Mc Donalds și au plecat la Târgu Mureș la Grădina Zoologică.

Takacs susține că atunci când a luat cuțitul avea intenția de a se sinucide

Întorși de la Tg. Mureș, criminalul i-ar fi mărturisit băiatului că urmează să îl ducă acasă la mama sa și că după aceea se va sinucide, iar băiatul i-a spus că nu vrea să meargă acasă și că își dorește doar să fie cu el. În tot acest timp, Annamaria își suna fostul soț, fiind îngrijorată unde e băiatul și când îl va primi. Takacs Gyorgy a indus-o în eroare pe aceasta, spunându-i că a ajuns la Cluj-Napoca, în timp ce el se afla în zona Ciurila, căutând o străduță „mai liniștită”.

În declaraţie acesta a povestit cum ar fi oprit mașina pe un drum secundar pietruit, s-ar fi urcat pe bancheta din spate a mașinii și cu cuțitul luat de acasă și-a înjunghiat propriul copil de patru ori. Ulterior și-a proocat răni superficiale și a adormit lângă trupul neînsuflețit al micuțului, nu înainte de a-și sparge telefonul pentru ca să nu mai fie localizat. Mai multe despre cazul care a zguduit o lune întreagă puteţi citi aici.