Conform Daily Mail, pasărea a fost capturată de Geeta Devi, care locuieşte în districtul Kathua din Kashmir, la câţiva kilometri de graniţa cu Pakistanulhete

Forţele de ordine indiene au arestat porumbelul şi îl vor reţine până la finalizarea anchetei. Pasărea a atras atenţia din cauză că era vopsită în roz şi purta un inel cu nişte combinaţii de cifre.

În acest context, înaripata a fost acuzată de spionaj, iar pentru a se înlătura suspiciunile suplimentare cu privire la rolul acesteia, s-a decis inclusiv scanarea cu raze X, dar nu s-a descoperit nimic suspect.

Se pare că porumbelul aparţinea unui cetăţean pakistanez, conform BBC, care i-a cerut premierului indian Narendra Modi să i-l înapoieze.

Proprietarul păsării locuiește la doar patru kilometri de granița cu India şi a povestit că a lăsat porumbelul să zboare pentru a marca sfârșitul Ramadanului.

Cu toate acestea, poliția indiană nu crede şi respinge cu vehemenţă această variantă, având în vedere faptul că porumbelul avea un cod secret inscripţionat pe inel.

În apărarea sa, săteanul a declarat că nu este vorba de niciun cod secret sau operaţiune de spionaj, ci doar de numărul său de telefon.

Proprietarul presupusului spion pakistanez a mai spus că porumbelul a fost eliberat ca un „simbol al păcii” și India ar trebui „să se abțină de la persecutarea păsărilor nevinovate”.

Amintim că regiunea Kașmir este revendicată atât de India cât și de Pakistan, fapt pentru care este scena ciocnirilor militare regulate între cetățenii celor două state.

Nu este prima dată când un porumbel din Pakistan a aterizat în India, generând alerta în rândurile oficialilor indieni responsabili cu serviciile de informaţii.

În mai 2015, un porumbel alb a fost la rândul său arestat după ce a fost descoperit într-un sat situat în apropiere de graniță.

În octombrie 2016 a fost rândul altui porumbel să cadă la datorie după ce asupra sa a fost găsit un bilet cu amenințări la adresa premierului indian.