Evenimentul Zilei > Monden > Viața zbuciumată a actriței Margareta Pogonat
Viața zbuciumată a actriței Margareta Pogonat

Viața zbuciumată a actriței Margareta Pogonat

Margareta Pogonat a fost o mare artistă. Avea talent, dar sensibilitatea și discreția ei au ajutat-o să facă o carieră de excepție. A suferit în dragoste, dar spectatorii nu au văzut asta niciodată.

A cucerit publicul pentru interpretarea din filmul ”Actorul și sălbaticii”, în care a jucat alături de Toma Caragiu, dar se știu prea puține despre viața zbuciumată a actriței Margareta Pogonat. Ați văzut-o și în seriile de succes ”Pistruiatul” și ”Lumini și umbre” și în alte zeci de filme.

Margareta Pogonat, o actriță care a suferit în dragoste

Margareta Pogonat a murit în 2014 la vârsta de 81 de ani, după o viaţă zbuciumată. A avut parte de multă suferință și de chinuri groaznice în ultimul an de viață. „Sunt la un capăt de viaţă, după ce am aşezat lucrurile unul lângă altul cu dragoste. E o lume clădită pe valuri, pe nisipuri mişcătoare”,a spus artista când a înțeles că maladia care a măcinat-o o va răpune.

În cinematografie a debutat în anul 1957, cu rolul din filmul „Pasărea furtunii“, alături de Mircea Albulescu, Ştefan Ciubotăraşu, Paul Sava, Costache Antoniu şi Fory Etterle. Avea doar 24 de ani. Anul următor, a fost chivuța Tâca, la care ajunseseră cele ”Două lozuri” pierdute de Birlic.

Viața zbuciumată a actriței Margareta Pogonat

Margareta Pogonat nu a avut o viață ușoară. A făcut naveta 15 ani, până să ajungă actriță în București. S-a căsătorit tânără și a divorțat.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.