Evenimentul Zilei > Actualitate > Vești proaste despre Liviu Dragnea, de la Jilava. Are COVID-19!
Vești proaste despre Liviu Dragnea, de la Jilava. Are COVID-19!

Vești proaste despre Liviu Dragnea, de la Jilava. Are COVID-19!

Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a fost infectat cu noul coronavirus, a anunțat avocata sa.

Avocata Flavia Teodosiu a confirmat că fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, aflat în închisoare, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus și a fost transferat la Spitalul Penitenciar Jilava pentru a primi tratament.

Avocata a adăugat că deocamdată starea de sănătate a fostului politician este bună.

Liviu Dragnea a fost transferat de la Penitenciarul Rahova la Spitalul Penitenciar Jilava, unde sunt trataţi deţinuţii infectaţi cu SARS-CoV-2.

Fostul președinte PSD Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea a mai avut probleme de sănătate în penitenciar

În urmă cu o lună, fostul secretar general al PSD Codrin Ștefănescu anunșa că situația lui Liviu Dragnea nu este una bună. Ștefănescu denunța o serie de neajunsuri pe care le numea „un șir de abuzuri” și lăsa să se înțeleagă că fostului lider social-democrat i se încalcă unele drepturi: nu are drept la muncă, nu poate vorbi cu presa și, mai important, starea de sănătate a lui Dragnea se deteriorează.

„În rest, situația lui e neschimbată de data trecută: nu i se dă dreptul la muncă, nu are voie să vorbească cu presa, starea lui de sănătate se înrăutătește în mod constant”, potrivit lui Ștefănescu. Acestea în condițiile  în care „foștii colegi sunt muți ca pești și dârdâie de frică”.

„Hotărârea instanței nu se aplică în cazul său, nimeni nu ia poziție publică în fața acestui șir de abuzuri, foștii colegi sunt muți ca peștii și dârdâie de frică! V-am promis că vă țin la curent, asta am făcut!”, se arată în mesajul lui Codrin Ștefănescu.

În urmă cu trei zile, o instanță a decis că fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, se poate întoarce la muncă în perioada în care se află în penitenciar, după ce în ultima perioadă îi fusese interzis acest drept, în urma unui interviu acordat presei.

La sfârșitul lunii octombrie, Liviu Dragnea a împlinit 58 de ani. Aflat în Penitenciarul Rahova, din luna mai a anului trecut, Dragnea a fost uitat de actualii lideri ai partidului, dar nu și de Codrin Ștefănescu. Acesta i-a transmis: „Astazi e ziua ta de naștere, Liviu! Îți doresc multa sanatate si multa putere, ca sa treci cu bine si prin aceasta cumplita încercare! Trebuie sa rezisti cu orice pret! Pentru ca te așteapta familia, prietenii si foarte mulți români care se gândesc mereu la tine!”, a scris și Codrin Ștefănescu.