Duminică, vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi față de ziua anterioară în vest, centru şi nord, astfel că, în orele amiezii, la nivelul întregii țări se vor înregistra temperaturi în jurul celor normale pentru această dată. Potrivit ANM, cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile din jumătatea estică, unde pe parcursul zilei vor fi unele înnorări.

Vântul va sufla slab până la moderat, trecător cu intensificări mai ales în partea a doua a intervalului, în sudul Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 12 grade, mai coborâte, spre -3 grade în estul Transilvaniei, unde se va forma brumă.

Şi la Bucureşti, duminică, vremea va fi frumoasă, dar răcoroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va avea unele înnorări după şi va fi mai mult senin în rest, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 5…8 grade.

Luni, vremea va fi predominant frumoasă şi va deveni caldă în regiunile vestice, în timp ce în restul țării valorile termice diurne se vor situa în jurul celor normale ale datei. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 27 de grade, uşor mai scăzute pe litoral, spre 15…17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0…1 grad în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 14…15 grade în Dealurile de Vest. Cu totul izolat se va semnala ceață. Presiunea atmosferică va scădea uşor în toate regiunile.

La Bucureşti, luni, vremea va fi în continuare frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimã va fi de 6…9 grade.

Vremea se schimbă radical

Marţi, valorile termice vor continua să crească uşor şi se vor situa cu mult peste cele caracteristice în a doua decadă a lunii mai în jumătatea de vest şi în jurul celor normale în restul ţării. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări şi izolat ploi slabe, în a doua parte a nopţii în regiunile estice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montană înaltã şi în sudul Banatului şi doar pe arii restrânse şi trecător în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 18…20 de grade pe litoral şi 28 de grade în Dealurile şi Câmpia de Vest; minimele termice vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade, mai coborâte în depresiunile intramontane, spre 2 grade.

La Bucureşti, marţi, vremea se va menţine frumoasă şi va continua sã se încălzească uşor. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă va fi de 8…11 grade.

Miercuri, vremea va deveni în general instabilă şi se va răcori în majoritatea regiunilor, cu precădere în jumătatea de est. Aria de nebulozitate şi ploi se va extinde dinspre sud-vest şi va cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi mai ales averse, izolat însoţite de descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor fi pe alocuri însemnate, în special în regiunile sud-vestice.

Vor fi condiţii de grindină. Pe timpul nopţii, în zona montană, la altitudini de peste 1800 m, pot fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări, local şi temporar, în cea mai mare parte a teritoriului, cu viteze mai mari în sud, în sud-vest şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 şi 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în nord-vest; minimele termice vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade.

La Bucureşti, miercuri, valorile termice vor fi în scădere, cerul va avea înnorări şi, mai ales după orele amiezii, temporar va ploua, moderat cantitativ. Vântul va sufla moderat, cu intensificări de 45…50 km/h în special în timpul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea minimă va fi de 8…9 grade, după cum transmite ANM.