Editura Evenimentul si Capital

Vești pentru medicii de familie. Se schimbă finanțarea serviciilor

Autor: | | 0 Comentarii | 1429 Vizualizari

Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) a publicat Proiectul Normelor metodologice de aplicare în anul 2018 a Contractului-cadru ce va reglementa condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale.

Pe lângă faptul că medicii de familie vor putea efectua o serie de servicii noi (spirometrie pentru monitorizarea astmului, completarea şi eliberarea fişei medicale necesară copiilor cu dizabilităţi pentru încadrarea şi reevaluarea în grad de handicap, completarea şi eliberarea adeverinţei pentru încadrarea în muncă a şomerilor etc),

CNAS a anunțat nouătăţi şi în modalitatea de finanţare a furnizorilor de servicii medicale. Astfel, pentru medicina primară, valoarea minimă garantată a punctului per capita creşte la 5,8 lei (4,8 lei în prezent), iar valoarea minimă garantată a punctului pe serviciu la 2,8 lei (2,2 lei în prezent). Pentru medicina de specialitate clinică din ambulatoriu, valoarea minimă garantată a punctului pe serviciu creşte la 2,8 lei (2,2 lei în prezent), pentru unele spitale de copii tariful pe caz ponderat în acest an poate fi majorat cu până la 15% faţă de anul 2017, iar pentru consultaţiile de urgenţă la domiciliu şi activităţile de transport sanitar neasistat sunt stabilite tarife unitare.

Prin noile norme metodologice se mai reglementează modul în care asiguraţii vor beneficia de servicii medicale pe perioada vacanţei medicului lor de familie.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Sănătate

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI