Evenimentul Zilei > Economie > Cine va lua mai mulți bani la salariu. Ministrul a făcut anunțul așteptat de sute de mii de români
Cine va lua mai mulți bani la salariu. Ministrul a făcut anunțul așteptat de sute de mii de români

Cine va lua mai mulți bani la salariu. Ministrul a făcut anunțul așteptat de sute de mii de români

Tot personalul medical va fi remunerat cu salariul din prezent și anul viitor. Anunțul a fost făvut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Un anunț îmbucurător pentru personalul medical a fost făcut, astăzi, de Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. Astfel, și de la anul se va menține acceași grilă de salarizare pentru cei care lucrează în sistem, ținând cont de condițiile speciale în care își vor desfășura activitatea. Este vorba despre pandemia de coronavirus a cărei intensitate nu sunt semne că va scădea în viitorul apropiat. Așadar, salariul va rămâne neschimbat

„Dorim să facem ordine în sistem şi să avem o echitate a salariilor pentru toate categoriile de personal. Susţinem ca anul viitor întregul personal din spitalele publice să fie remunerat după aceeaşi grilă de salarizare. Am finalizat studiul de impact pentru repararea acestei nedreptăţi, pe care îl înaintăm către instituţiile abilitate”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

Discuții cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Sindicatelor TESA din Sănătate

Ministrul și Dragoș Garofil, secretar de stat au avut, joi o discuție cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Sindicatelor TESA din Sănătate.
Potrivit sursei citate, ministrul a menţionat reprezentanţilor sindicaliştilor care reprezintă personalul tehnic, administrativ şi economic din sistemul sanitar că înţelege nemulţumirile privind inechităţile produse de legea salarizării unice adoptată în anul 2017 şi a asigurat că echipa Ministerului Sănătăţii susţine asigurarea echilibrării în sistemului sanitar.

„Reprezentanţii Guvernului României au subliniat faptul că dialogul social reprezintă o prioritate pentru echipa MS”, se mai afirmă în respectivul comunicat.

La începutul crizei provocate de coronavirus, Nelu Tătaru a vorbit despre cum vor fi răsplătite cadrele medicale din punct de vedere financiar. Nu aș spune că e vorba despre un bonus, medicii nu sunt cei care primesc bonus. Aș spune un spor de periculozitate, ne întâlnim cu ceva ce nu a mai existat. Atunci se impune acest spor și bonus dacă vrem să îi spunem așa. Toate cadrele medicale implicate în lupta contra COVId-19 merită acest spor, bonus”, a afirmat oficialul de la ministerul Sănătății.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: