Evenimentul Zilei > Social > Vești bune de la nivel înalt! Vaccinurile pot ține în frâu noua tulpină a coronavirusului
Vești bune de la nivel înalt! Vaccinurile pot ține în frâu noua tulpină a coronavirusului

Vești bune de la nivel înalt! Vaccinurile pot ține în frâu noua tulpină a coronavirusului

Germania dă asigurări cu privire la faptul că vaccinurile împotriva COVID-19 sunt eficace şi împotriva noii tulpini din Marea Britanie.

Experţii din Uniunea Europeană susțin că vaccinurile împotriva COVID-19 concepute până în prezent sunt eficiente şi împotriva noii tulpini a coronavirusului SARS-CoV-2 descoperită în Marea Britanie, a declarat duminică ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, citat de AFP.

„Conform a tot ceea ce ştim la ora actuală şi în urma discuţiilor care au avut loc între experţii autorităţilor europene, noua tulpină nu are impact asupra vaccinurilor, care rămân toate la fel de eficace, ceea ce ar fi o veste foarte bună”, a spus ministrul Spahn.

Discuţiile la care acesta a făcut referire s-au desfăşurat duminică la o reuniune la nivel de experţi a statelor UE, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului german al Sănătăţii.

Încă nu există suficiente indicii care să demonstreze că noua tulpină a coronavirusului SARS-CoV-2 ar fi mai letală decât cele precedente, dar se știe cu certitudine că aceasta este mult mai contagioasă. Câteva cazuri sporadice au fost deja confirmate în afara Marii Britanii.

Mai multe state din UE au anunţat duminică suspendarea legăturilor aeriene din şi către Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

În acest context, mai multe state membre ale UE, printre care Belgia, Olanda, Italia, Austria, Irlanda, Germania, Bulgaria şi România au anunţat duminică suspendarea legăturilor aeriene din şi către Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Belgia a suspendat de asemenea legăturile feroviare cu Marea Britanie, iar Franţa a oprit complet pentru cel puţin 48 de ore transportul de persoane şi mărfuri dinspre Marea Britanie, inclusiv transporturile rutiere, maritime şi feroviare.

Preşedinţia germană a Consiliului UE a convocat deja pentru luni dimineaţă o reuniune de urgenţă a statelor membre, în baza mecanismului integrat al UE pentru un răspuns politic la crize (IPCR). Această reuniune are ca scop luarea unor decizii rapide şi coordonate la nivelul UE în cazul unor crize importante şi complexe.