Evenimentul Zilei > EVZ Special > Europa tremură în fața noii tulpini de COVID-19. S-a trecut la măsuri drastice
Europa tremură în fața noii tulpini de COVID-19. S-a trecut la măsuri drastice

Europa tremură în fața noii tulpini de COVID-19. S-a trecut la măsuri drastice

După descoperirea unui caz de contaminare cu noua tulpină de COVID-19 identificată în Regatul Unit, guvernul Olandei a suspendat duminică toate zborurile de pasageri provenind din Marea Britanie până pe 1 ianuarie.

 

Astfel, ministerul Sănătăţii din Olanda „recomandă ca orice introducere a acestei variante a virusului provenind din Marea Britanie să fie limitată pe cât posibil prin limitarea şi / sau controlul circulaţiei pasagerilor provenind din Marea Britanie”.

Autoritățile britanice au anunțat o mutație a coronavirusului descoperită în Anglia, care este și cauza numărului tot mai mare de infectări.

Din acest motiv, premierul Boris Johnson a instituit noi restricții în Anglia și anularea aproape în întregime a relaxărilor de Crăciun. Măsuri similare au fost anunțate și în Țara Galilor și Scoția.

Primul ministru britanic, Boris Johnson, a anunțat că noua mutație a coronavirusului, care se pare că a apărut în sud-estul Angliei, este cu 70% mai contagioasă decât forma inițială a virusului, dar nu este mai periculoasă și nici nu este rezistentă la vaccinurile anti-COVID. Mutația este prevalentă în zone vaste din sudul Angliei, inclusiv în capitala țării, Londra.

 Noua variantă a virusului crește dramatic numărul infectărilor

Noua variantă a virusului ar fi responsabilă de creșterea vertiginoasă din ultimele zile a numărului de infectări. Din această cauză, autoritățile britanice au introdus în Anglia un nou nivel de restricții, nivelul patru, foarte asemănător unei carantine și au anulat aproape în întregime relaxările de Crăciun.

„Potrivit informațiilor preliminare pe care le avem despre această nouă variantă a virusului și a pericolului pe care îl aduce, cu inimă grea trebuie să vă spun că nu putem menține planurile de Crăciun. Săptămâna viitoare ar fi urmat să intre vigoare cinci zile de relaxare a restricțiilor în întreaga țară. Pentru locuitorii din zonele roșii toate relațiile sunt anulate, iar pentru ceilalți sunt reduse la o singură zi”, a mai spus Boris Johnson.

În Anglia, noile restricții intră în vigoare la miezul acestei nopți. Țara Galilor a decis ca tot de la miezul nopții să impună o nouă carantină națională. În Scoția sunt înăsprite restricțiile, iar călătoriile din Scoția în Anglia și invers sunt interzise.