Evenimentul Zilei > International > Covid-19. Boris Johnson, după o lună de lockdown: Nu poate fi un Crăciun normal
Covid-19. Boris Johnson, după o lună de lockdown: Nu poate fi un Crăciun normal

Covid-19. Boris Johnson, după o lună de lockdown: Nu poate fi un Crăciun normal

Primul ministru britanic a anunțat, luni, revenirea, la începutul lunii decembrie, după patru săptămâni de restricții în Anglia, a unei strategii locale împotriva noului coronavirus, puternică și însoțită de un program masiv de screening.

În ciuda veștilor bune succesive pe frontul vaccinurilor, inclusiv a proiectului britanic AstraZeneca / Oxford, șeful guvernului conservator a avertizat că restricțiile ar trebui să rămână în vigoare timp de câteva luni.

„Nu poate fi un Crăciun normal și mai este un drum lung de parcurs până în primăvară”, a declarat Boris Johnson, izolat după ce a intrat în contact cu o persoană infectată, prin videoconferință către parlamentari, scrie AFP.

„Dar am depășit o etapă și se întrevede o ieșire. Trebuie să rezistăm virusului până când depistarea şi vaccinurile vin în ajutorul nostru şi reduc necesitatea restricţiilor”, a adăugat el, înainte ca intervenţia sa să fie întreruptă din cauza unor probleme tehnice, provocând ilaritate pe băncile din Westminster.

Marea Britanie, țara europeană cea mai îndoliată de pandemie, a înregistrat peste de 55.000 de decese ale persoanelor testate pozitiv pentru noul coronavirus și peste 1.5 milioane de cazuri pozitive la Covid-19.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE