Evenimentul Zilei > Economie > Vești bune de la Comisia Europeană. România va primi bani pentru agricultură
Vești bune de la Comisia Europeană. România va primi bani pentru agricultură

Vești bune de la Comisia Europeană. România va primi bani pentru agricultură

România ar putea beneficia de un ajutor financiar consistent de la Comisia Europeană în scopul revenirii economice post-pandemie, în cadrul Planului de Investiții.

Bani de la Comisia Europeană pentru România! Un nou program de cooperare al Comisiei Europene va permite companiilor locale din România să beneficieze de leasing financiar suplimentar. Programul este în valoare de 370 de milioane de euro, a anunţat luni Comisia Europeană, citată de Agerpres.

Este un program de cooperare între Banca Europeană de Investiţii (BEI), Fondul European de Investiţii (FEI) şi Deutsche Leasing România. Sprijinul BEI este susţinut de o garanţie a Fondului European pentru Investiţii Strategice (FEIS), ca parte a Planului de Investiţii pentru Europa.

Reziliența afacerilor românești va fi sprijinită

Noile iniţiative sunt menite să sporească rezistenţa afacerilor româneşti, confruntate cu impactul puternic al pandemiei. Fondurile vizează creșterea finanţării pentru agricultură şi investiţii în echipamente. Majoritatea celor care vor beneficia de împrumuturi provin din zone rurale.

Noul acord include suplimentar 25 de milioane de euro pentru investiţii în domeniul schimbărilor climatice.

1,4 milioane de IMM-uri au beneficiat de Planul de Investiţii pentru Europa

„Sprijinit de Planul de Investiţii pentru Europa, acest acord între Banca Europeană de Investiţii şi Deutsche Leasing va face disponibil leasing financiar suplimentar pentru afacerile locale româneşti. În special va ajuta IMM-urile din zonele rurale să finanţeze echipament specializat pentru operaţiunile lor. Va ajuta la dezvoltarea economică susţinută şi a locurilor de muncă”, a declarat Paolo Gentiloni, comisarul responsabil pentru economie al Comisiei.

Până în prezent, Planul de Investiţii pentru Europa a mobilizat investiţii de 546 miliarde de euro în UE. Peste 1,4 milioane de IMM-uri au beneficiat de aceste fonduri.

În planul de relansare economică din 2020, s-a stabilit ca România să primească 19,6 miliarde de euro, sub formă de fonduri nerambursabile. De asemenea, să poată împrumuta încă 11,4 miliarde de euro. În total, pachetul financiar rezervat României în planul de relansare economică al Comisiei Europene se ridică la 31,2 miliarde de euro.

Publicat in categoriile: Economie, EVZ Special
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: