La finalul acestei luni va demara licitația pentru selecția constructorului care va executa lucările pe tronsonul Ploiești – Buzău din Autostrada A7. Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. El a precizat că în ședința de guvern au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru această investiție.

În ședința de astăzi (miercuri – n.red.) s-a aprobat, practic, investiția pentru Autostrada A7, Ploiești – Buzău. Acest moment va fi urmat de pași concreți…. Avem documnetația tehnică cu detaliile de execuție, sunt în curs exproprierile, iar licitația pentru construcție va fi lansată până la finalul lunii mai”, a declarat Cătălin Drulă,

Ministrul Transporturilor a precizat că la finalul procedurii de achiziție, când va fi semnat contractul cu firma constructoare, lucrările vor putea începe imediat. Cătălin Drulă a subliniat că, spre deosebire de alte situații, nu vor mai exista întârzieri din cauză că nu au fost finalizate exproprierile sau pentru că documentațiile nu sunt gata.

Procedura de licitație se va încheia în maxim 6 luni

Cătălin Drulă a estimat că procedura de licitație se va încheia în cel mult 4 până la 6 luni, în funcție de perioada contestațiilor. El și-a exprimat speranța că executivul va modifica legislația în domeniul achizițiilor publice și va simplifica procedura de contestare, astfel încât termenele să fie mult mai reduse.

„La semnarea contractului, peste 4 – 6 luni – mai depinde de constestații – constructorul va putea intra direct în teren, fără să mai facă pauză, și să se apuce de treabă”, a declarat Cătălin Drulă.

Potrivit spuselor sale, tronsonul de autostradă Ploiești – Buzău are o lungime totală de 63 de kilometri și se speră că va fi finanțat prin PNRR. Pe marginea acestuia vor fi amenajate perdele forestiere, pe o lungime de 60 de kilometri. De asemenea, vor fi construite și patru spații de servicii cu locuri de parcare pentru autovehicule.

Autostrada A 7 sau a Moldovei va lega Capitala de Nordul Moldovei, de la Sud la Nord, fiind considerată „coloana vertebrală” a Moldovei. Aceasta va măsura aproape 440 de kilometri și va prelua o parte din traficul care se desfășoară pe DN 2/ E85.