Evenimentul Zilei > Sport > Veste uriașă dată de Cristina Neagu. Ce a decis handbalista după retragerea de la echipa națională
Veste uriașă dată de Cristina Neagu. Ce a decis handbalista după retragerea de la echipa națională

Veste uriașă dată de Cristina Neagu. Ce a decis handbalista după retragerea de la echipa națională

Cristina Neagu a anunțat că vrea să se întoarcă la echipa națională de anul viitor și-și propune să participe la Jocurile Olimpice de la Paris.

Cristina Neagu (32 de ani) a revenit asupra deciziei de-a se retrage de la echipa națională de handbal. Într-adevăr, în acest an, sportiva nu va participa la nicio acțiune a primei reprezentative. Dar, în 2022 ea va reveni. Neagu a anunțat că-și dorește foarte mult să evolueze la Jocurile Olimpice din anul 2024, ce vor fi găzduite de Paris.

Cristina Neagu revine la echipa națională în 2022

„Eu am declarat deja că în anul acesta nu voi participa la nicio acţiune a echipei naţionale şi că mă voi întoarce la lot în 2022. Cu echipa naţională nu ne jucăm, mergem, nu mergem. Eu am spus de la început că am nevoie de o pauză din punct de vedere fizic, chiar şi psihic. Aşa că eu cu siguranţă anul acesta nu voi participa la nicio acţiune, mă voi întoarce la anul.

Nu, nu din cauza presiunii am decis să iau o pauză. Eu îmi doresc în continuare să fac performanţă la echipa naţională, doar că am nevoie de o pauză de punct de vedere fizic pentru că m-am operat din nou şi simt că aceasta ca este cea mai bună decizie pentru mine în acest moment. Eu le ţin pumnii fetelor şi îmi doresc ca ele să facă meciuri bune, să facă performanţe şi în timpul la acesta în care eu nu voi fi alături de ele. Paris 2024 este un obiectiv pentru mine, îmi doresc foarte tare să mai merg la o ediţie a Jocurilor Olimpice. Cu siguranţă ar fi şi ultima pentru că urmează sfârşitul de carieră”, a afirmat Cristina Neagu.

Cristina Neagu nu se pregăteşte în acest moment cu lotul echipei CSM Bucureşti din cauza unei accidentări. „Săptămâna trecută am suferit o mică întindere la antrenament aşa că deocamdată nu sunt în program cu echipa, dar sper să intru cât mai repede. Cu genunchiul sunt în regulă, dar din păcate a apărut această problemă musculară şi sper să nu fie de durată. CSM Bucureşti a fost prima echipă care a câştigat o Ligă a Campionilor în această eră modernă să îi spunem.

„În acest sezon e o perioadă un pic mai ciudată”

Sunt 5 ani de atunci, sigur că ne gândim în continuare la acest trofeu. Ne dorim să ajungem în Final Four. Avem o echipă bună, însă în acest sezon e o perioadă un pic mai ciudată pentru că unele fete abia s-au întors de la Jocurile Olimpice şi nu am apucat să ne antrenăm împreună. Încep şi meciurile oficiale, nu avem timp prea mult de pregătire. Aşa că eu consider că o să avem nevoie de mai mult timp pentru omogenitate în acest sezon.

Au venit multe jucătoare, au plecat destul de multe, ştiu că oamenii vor rezultate de pe o zi pe alta, dar acest lucru nu este posibil. Însă cu siguranţă vrem să ajungem la Budapesta şi în acest an, iar în plan intern să câştigăm tot ce se poate câştiga”, a mai afirmat Neagu.