Evenimentul Zilei > Actualitate > Lukașenko a uimit comunitatea internațională. Momente cumplite la Jocurile Olimpice
Lukașenko a uimit comunitatea internațională. Momente cumplite la Jocurile Olimpice

Lukașenko a uimit comunitatea internațională. Momente cumplite la Jocurile Olimpice

Tsimanouskaya a spus într-un mesaj filmat şi distribuit pe rețelele de socializare că a fost presată de oficialii echipei din Belarus și a cerut ajutor Comitetului Olimpic Internațional.
Comitetul Național Olimpic din Belarus este condus de mai bine de 25 de ani de președintele de stat autoritar Alexander Lukașenko și de fiul său, Viktor.
Atleta din Belarus a declarat duminică, 1 august 2021, că a fost dusă la aeroport împotriva voinței sale, pentru a se îmbarca în avionul de întoarcere acasă: „Am fost pus sub presiune, se încearcă să mă scoată cu forța din țară fără acordul meu”.

Tsimanouskaya a fost dusă într-un loc sigur și va cere azil ambasadei Austriei

Atleta urma să concureze luni în proba feminină de 200 de metri. Krystsina Tsimanouskaya a spus că nu vrea să se întoarcă acasă şi a cerut protecția poliției japoneze pe aeroportul Henada din Tokyo pentru a nu nevoită să se urce în avion. „Nu mă voi întoarce în Belarus”, a declarat atleta.

Comitetul Olimpic din Belarus a transmis un comunicat în care se arată că antrenorii au decis să o retragă pe atletă de la Jocurile Olimpice, la sfatul medicilor, luând în considerare „starea ei emoțională și psihologică”.

Comitetul Olimpic din Belarus a fost contactat pentru comentarii, însă nu a răspuns. Un fotograf de la Reuters a fost martor la momentul în care atleta se afla lângă poliția japoneză.

„Cred că sunt în siguranță. Sunt alături de poliție”, a spus Krystsina Tsimanouskaya. Sportiva se află sub protecția poliției din Tokyo. Ea va putea în curând să se consulte cu reprezentanții Ministerului Japonez de Externe.

Ambasada Poloniei în Japonia a oferit, de asemenea, asistență sportivei

Iar grupul Fundației pentru Solidaritate Sportivă din Belarus a declarat că susținătorii guvernamentali au vizat-o pe sportivă, şi au contactat-o ​​pentru a i se acorda ajutor cu scopul de a evita deportarea forțată la Minsk.

„Campania a fost destul de serioasă și acesta a fost un semnal clar că viața ei va fi în pericol în Belarus”, a declarat Alexander Opeikin, un purtător de cuvânt al BSSF într-un interviu.

sprinter belarus

Tsimanouskaya a convocat poliția japoneză pe aeroportul Haneda și nu a urcat într-un zbor cu plecare spre Istanbul. Oficialii ministerului de externe au ajuns mai târziu la aeroport pentru a o ajuta, a mai spus Opeikin, relatează nbcn.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News