Evenimentul Zilei > EVZ Special > Handbalistă din România, abuzată de antrenor: „Nu doar eu am fost.” Dezvăluiri
Handbalistă din România, abuzată de antrenor: „Nu doar eu am fost.” Dezvăluiri

Handbalistă din România, abuzată de antrenor: „Nu doar eu am fost.” Dezvăluiri

Mariana Marica Cetiner, o fostă handbalistă din România, a dezvăluit recent felul în care a fost abuzată fizic de antrenor la numai 12 ani.

Handbalistă din România abuzată de antrenor. Mariana Marica Cetiner este ultima femeie închisă pentru lesbianism în România. S-a întâmplat între 1996 și 1998, perioadă la finalul căreia a cerut azil politic în Germania.

Într-o intervenţie la GSP LIVE, fosta handbalistă a rememorat momentele traumatizante de la începutul carierei. Atenţie, urmează dezvăluiri care vă pot afecta emoţional.

Când era junioară, Mariana a fost violată de antrenorul ei și rămas însărcinată la 13 ani. Din cauza fiind nevoită să avorteze. Este o traumă care o va urmări toată viaţa.

Handbalistă din România abuzată de antrenor

„Nu am avut mamă și tată, am stat la casa de copii. Am fost bătută și violată. Am născut cum am născut… A murit copilul ăla. Da, la casa de copii. Și de antrenor am fost violată, da, de Niță Grigore.

Noi nu stăteam la club și ne ducea obligatoriu să jucăm. Ne duceau, ne antrenau și jucam. Dacă nu marcai, luai bătaie acolo, pe banca. Am luat bătaie de la nenorocitul ăsta. Ne bătea cu un par peste gleznă. Zicea «Dacă nu dai 10 goluri din 10, dracul te ia!».

Nu doar eu am fost abuzată de antrenor. Abuzurile au început de la 12 ani. Se întâmplau în cantonament. Te chema la el în cameră și te punea să te dezbraci. Dacă nu voiai zicea «Mâine te duci acasă, te întorci la casa de copii. Dracul te ia!». Nu puteam vorbi cu nimeni. Cine să îți ia apărarea? Tot cu el ținea lumea.

S-a sesizat lumea, dar s-a șters tot

Mariana Cetiner si jurnalistul Costin Ştucan

S-a întâmplat până am rămas gravidă. A trebuit să avortez la 5 luni și era să mor. Aveam 12-13 ani. A fost greu, cumplit! E un spurcat de antrenor. Nu știu dacă mai trăiește. S-a sesizat lumea, dar s-a șters tot. Când nu ai mama sau tată, dracul e al tău. A fost grea viața”, a spus Mariana Marica Cetiner la GSP LIVE.

La finalul carierei de jucătoare, Mariana Cetiner a devenit antrenoare de handbal. Ea a fost arestată în 1995 şi condamnată anul următor la 3 ani de închisoare pentru „îndemnarea sau ademenirea unei persoane în vederea practicării de relaţii sexuale între persoane de acelaşi sex”.

După aproape 3 ani în care spune că a suferit torturi teribile în penitenciarele Aiud şi Tîrgşor, Cetiner a fost eliberată. S-a întâmplat în 1998, datorită unui decret prezidenţial dat de Emil Constantinescu. Ulterior, ea a cerut azil politic în Germania, unde trăiește și în prezent.

gsp.ro