Evenimentul Zilei > Sport > Cât valorează viața unui om în România. Verdict final în cazul Ekeng
Cât valorează viața unui om în România. Verdict final în cazul Ekeng

Cât valorează viața unui om în România. Verdict final în cazul Ekeng

Decesul fotbalistului Patrick Ekeng pe terenul de fotbal a îndurerat întreaga comunitate fotbalistică românească. Patrick Ekeng a decedat la 6 mai 2016, la vârsta de doar 26 de ani. La aproape cinci ani de la regretabilul moment, Curtea de Apel a emis o decizie definitivă în această situație. Familia fostului fotbalist va fi despăgubită cu 220.000 de euro daune morale și suplimentar 8000 euro daune materiale.

Cât valorează viața unui om în România. Verdict final în cazul Ekeng

Curtea de Apel a emis decizia definitivă în cazul morții lui Patrick Ekeng ! Familia fostului fotbalist va fi despăgubită cu 220.000 de euro ca daune morale, plus 8.000 de euro ca daune materiale, iar medicul, care nu i-a aplicat manevre de resuscitare jucătorului dinamovist, a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare și la 60 de zile de muncă în folosul comunității, relatează Prosport .

Patrick Ekeng a decedat pe 6 mai 2016, la vârsta de 26 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. Clipa fatidică a survenit la scurt timp după ce intrase pe teren în partida Dinamo – Viitorul, terminată 3-3.

Fostul mijlocaș al echipei roș-albe a fost transportat de ambulanța Puls la spitalul Floreasca. Înaintea decesului propriu-zis însă, medicul aflat lângă Ekeng nu i-a aplicat manevre de resuscitare.

Magistrații au respins apelurile făcute după prima decizie, care a fost emisă în iunie 2020 de Judecătoria Sectorului 2. Ei au menținut condamnarea pentru Mihaiela Elena Duță, medicul care s-a aflat în ambulanță cu Partick Ekeng, dar au mărit și suma despăgubirii pe care firma de asigurări va trebui să o plătească familiei, mai precizează sursa citată.

Conform declarațiilor despăgubirile acordate familiei vor fi: soție: 44.000 de euro; mama: 44.000 de euro; cei trei copii – 30.000 de euro fiecare; cei cinci frați: 10.000 de euro fiecare.

Fratele lui patrick Ekeng s-a implicat în susținerea salvării echipei dinamoviste. Fanii dinamoviști i-au adresat o postare emoționantă

Fratele lui Patrick Ekeng, Jacques Albert Ekeng, s-a înscris în ”DDB”, implicându-se astfel în salvarea clubului dinamovist. Fanii au apreciat această acțiune a fratelui fostului jucător dinamovist și i-au adresat o postare emoționantă.

”„În mod normal postarea aceasta ar trebui să fie fără cuvinte. Pentru că gestul lui Jacques Albert Ekeng este mai presus de orice am putea descrie prin vorbe. Informația a apărut pe pagina avocatului Vlad Hosu aseară la o oră foarte înaintată. Ne-a uimit, ne-a răscolit, ne-a lăsat fără cuvinte.

Ne-am întrebat mereu cu o durere vinovată, oare ce am fi putut face pentru a evita tragedia de atunci… Nu am găsit niciodată răspunsul.

Fotbalul, deși e cea mai serioasă treabă pentru noi, în fața morții devine doar o joacă de copii pe un câmp de iarbă. Un joc pentru care niciunul dintre copii n-ar trebui să moară”,  se arată pe pagina de Facebook a PCH.