Evenimentul Zilei > Social > Veste năucitoare de la OMS despre vaccin. Ne-am făcut speranțe degeaba
Veste năucitoare de la OMS despre vaccin. Ne-am făcut speranțe degeaba

Veste năucitoare de la OMS despre vaccin. Ne-am făcut speranțe degeaba

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat în legătură cu percepțiile false potrivit cărora progresele care se înregistreză în realizarea vaccinurilor vor stopa pandemia.

Responsabilii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi-au manifestat vineri îngrijorarea faţă de o percepţie tot mai vizibilă că odată cu progresele înregistrate în conceperea vaccinurilor împotriva Covid-19 pandemia se încheie, ei avertizând că mai avem un drum lung până acolo şi în prezent în spitale „este cum nu se poate mai greu”.

„Progresele vaccinurilor ne dau tuturor o speranţă şi acum începem să vedem lumina de la capătul tunelului. Totuşi, OMS este îngrijorată de o percepţie în creştere că pandemia Covid-19 s-a încheiat”, a declarat directorul general al acestei organizaţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Reuters şi AFP, scrie Agerpres.

„Pandemia încă mai are un drum lung de parcurs”, a avertizat însă Tedros. El a îndemnat publicul să respecte în continuare măsurile preventive, chiar dacă încep să apară vaccinurile împotriva Covid-19.

„Ştim că a fost un an greu şi că oamenii au obosit, dar în spitale care lucrează la sau peste capacitate este cum nu se poate mai greu. Adevărul este că în prezent multe locuri se confruntă cu o transmitere ridicată a virusului, ceea ce pune o presiune enormă asupra spitalelor, unităţilor de terapie intensivă şi personalului sanitar”, a explicat în continuare directorul Organizației Mondiale a Sănătății.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE