Anunțul făcut de Viorica Dăncilă: „Am convocat astăzi (ieri – n.n.) o ședință extraordinară de Guvern pentru o serie de măsuri esențiale și urgente. Am deblocat plata salariilor angajaților din Ministerele Mediului, Energiei și Relația cu Parlamentul, precum și din instituțiile subordonate, completând printr-o ordonanță de urgență Codul Administrativ.

Astfel, secretarul general al ministerului va fi ordonator principal de credite în situația vacantării funcției de ministru sau în cazul în care ministrul se află în imposibilitatea exercitării atribuțiilor. În acest fel, vor putea fi plătite salariile angajaților din ministere și din instituțiile subordonate, vor fi achitate facturile și onorate obligațiile contractuale și de plată.

Tot astăzi am adoptat măsuri pentru a asigura cetățenilor români din diaspora dreptul la vot și o mai bună organizare a alegerilor care vor avea loc în această toamnă. Concret, am extins cu 5 zile termenul limită pentru înregistrarea cetăţenilor români cu drept de vot din străinătate ca alegători prin corespondență, respectiv ca alegători la o secţie de votare organizată în străinătate.

Salut totodată inițiativa colegului nostru Eugen Teodorovici, depusă în calitate de senator, prin care propune Parlamentului impozitarea suplimentară a pensiilor speciale. Este o măsură justă, de echitate socială, promovată deloc întâmplător în același timp cu majorarea drepturilor tuturor pensionarilor. Pensiile speciale reprezintă recunoașterea unor condiții de muncă sau unor restricții speciale, dar NU înseamnă privilegii speciale. Fac apel la toți membrii Parlamentului României să analizeze și să trateze cu maximă responsabilitate această inițiativă.”