Veste bună pentru diabetici. Cât de eficient este medicamentul de la AstraZeneca

Veste bună pentru diabetici. Cât de eficient este medicamentul de la AstraZeneca Sursa foto: Tibor Ďuriš | Dreamstime.com

Farxiga, medicamentul pentru diabet al AstraZeneca, a redus riscul de spitalizare şi deces la persoanele cu toate tipurile de insuficienţă cardiacă. Un studiu a demonstrat că acest tratament a schimbat în bine viața pacienților.

Farxiga, importantul medicament pentru diabet al AstraZeneca, a condus la reducerea semnificativă a riscului de spitalizare şi deces la persoanele cu toate tipurile de insuficienţă cardiacă. Tratamentul face parte din clasa de medicamente numite inhibitori ai SGLT2, care au fost aprobate iniţial pentru tratarea diabetului de tip 2.

Un studiu a demonstrat că medicamentul i-a ajutat pe pacienții cu boli cronice de rinichi şi inimă. El a prevenit și atacurile de cord. Farxiga este primul tratament pentru insuficienţa cardiacă care arată beneficii asupra mortalităţii în toate formele de insuficienţă cardiacă, a spus compania.

Ne puteți urmări și pe Google News

Date detaliate dintr-un studiu numit „DELIVER”, care evaluează Farxiga la pacienţii cu o formă de insuficienţă cardiacă caracterizată prin fracţiune de ejecţie uşor redusă sau conservată au fost prezentate la congresul Societăţii Europene de Cardiologie de la Barcelona.

Farxiga a redus risculide deces cauzat de inimă, spitalizare cu insuficienţă cardiacă şi vizite la urgenţă pentru insuficienţă cardiacă, cu 18%.

Succesul medicamentului produs de AstraZeneca

Presupunând că autorităţile de reglementare susţin utilizarea mai largă a medicamentului pentru insuficienţă cardiacă, pe baza acestor date, populaţia de pacienţi pentru Farxiga va creşte cu 50%, a spus Ruud Dobber, care conduce divizia de biofarma a AstraZeneca.

Se cere revizuirea listei cu efectele secundare ale vaccinului AstraZeneca

Se cere revizuirea listei cu efectele secundare ale vaccinului AstraZeneca

Și medicamentul concurent Jardiance , al companiilor Eli Lilly şi Boehringer Ingelheim, a dat rezultate, potrivit studiului.

O analiză combinată a DELIVER şi a unui alt studiu care a implicat aproximativ 11.000 de pacienţi cu insuficienţă cardiacă a arătat că Farxiga a redus riscul de deces din cauze bolilor cardiovasculare - inclusiv atacuri de cord - cu 14% şi decesul din orice cauză cu 10%.

Din cei 64 de milioane de pacienţi cu insuficienţă cardiacă estimaţi la nivel global, aproximativ jumătate au o fracţie de ejecţie redusă, care este egală cu sau mai mică de 40%. Cu toate astea, în 2021, Farxiga a generat vânzări de puţin peste 3 miliarde de dolari. În 2022, medicamentul a avut vânzări de aproximativ 1 miliard de dolari în fiecare trimestru, potrivit News.