Noul tratament marca AstraZeneca. COVID-ul nu are nicio șansă

Noul tratament marca AstraZeneca. COVID-ul nu are nicio șansă sursă: arhivă

AstraZeneca a găsit varianta căștigătoare în materie de tratament împortiva stărilor grave de sănătate pe care le poate provoca SARS-CoV-2. Tratamentul dezvoltat de cei de la AstraZeneca a fost evaluat inclusiv de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), iar rezultatul analizei a fost unul mai mult decât pozitiv. Noul tratament marca AstraZeneca stă în picioare cu brio oricărei mutații pe care a dezvotat-o virusul de la începutul crizei medicale.

Prin acest tratament, AstraZeneca oferă o șansă în plus la viață persoanelor care suferă de boli cronice precum cancerul sau bolile respiratorii. Din păcate România este una dintre țările care nu au îmbrățișat ideea de vaccin, însă acest vaccin poate face diferența între viață și moarte în unele cazuri. Deși nu e clar când se va autoriza acest nou tratament, reprezentanții EMA au anunțat că vor face tot posibilul pentru validarea cât mai rapidă a tratamentului.

Imunitate de pâna la un an

Tratamentele dezvoltate pâna acum pot oferi o protecție de doar 2 luni. Însă noua inovație a companiei AstraZeneca oferă o imunitate de lungă durată care poate oscila între 9 luni și un an. Noul tratament se numește AZD7442 nu doar că oferă o imunitate mai de lungă durată, ci elimină și riscul de a dezvolta reacții adverse cu pâna la 77%. Această rată scăzută a reacțiilor adverse reiese dintr-o analiză pe care compania din industria farmacologică a făcut-o.Totodată într-o altă analiză a tratamentului pe pacienți confirmați pozitiv si cărora li s-a administrat serul AZD7442, au avut un răspuns la boală în primele 5 zile de la testare. Așadar s-a demonstrat că în acest interval deja nu mai puteau dezvolta o formă severă a bolii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Până la această schemă de tratament nu exista variante sigure de tratare sau o prevenire eficientă. Pentru tratarea acestei boli se foloseau în principal medicamente care au fost folosite și în pandemia de MERS din 2012 sau chiar și SARS din 2003 însă fără prea multe rezultate.

Studiul anticorpilor monoclonali

Studiul Provent realizat pe 5.197 de oameni se desfăsoară pe o perioadă de 15 luni în care participanții vor fi monitorizați. În acest studiu 43% dintre participanți sunt persoane cu vârsta peste 60 de ani din 87 de zone diferite precum SUA, Anglia, Franța Spania și Belgia. Pacienților le-au fost administrat intramuscular întru-un raport de 2:1 o singură doză de AZD7442 de 300 mg, iar celorlalți o soluție salină (placebo) în două doze diferite.

Printre diferitele metode de prevenție care se adaptează constant la situația din ce în ce mai alarmantă din România este și testarea gratuită la intrarea în centrele comerciale. Trebuie pus din ce în ce mai mult accentul pe testare fiindcă în ultima vreme spitalele sunt depășite de numărul zilnic de noi infectați. Altă problemă majoră este lipsa informării care duce la situații dramatice în care oamenii apelează mult prea târziu la ajutor și nu se mai poate face nimic pentru ei.

Acest tratament nou dezvoltat de AstraZeneca pote reprezenta o adevărată gură de oxigen ținând cont de situația în care se află România. Valul 4 al pandemiei a lovit din plin sistemul medical românesc cu peste 90 de mii de cazuri noi de coronavirus și peste 2000 de morți. Tratamentul AZD7442 oferă șansa de a salva mii de vieți care se luptă cu acest virus care a dat întreaga lume peste cap.