Semnul de circulație care derutează. Mulți conducători auto ignoră acest indicator
- Nicolae Comănescu
- 18 noiembrie 2024, 06:05
Unele semne de circulație le dau mari bătăi de cap și celor mai experimentați șoferi. Unul dintre acestea poate fi întâlnit atât pe partea carosabilă, cât și pe trotuar. Persoanele care vor să obțină permisul de conducere trebuie să știe ce înseamnă acest indicator rutier.
Semnul de circulație cu probleme. Mulți șoferi întâmpină dificultăți atunci când întâlnesc anumite semne de circulație. Unul dintre indicatoarele rutiere care provoacă nedumeriri conducătorilor auto este cel care arată că în acel loc există o pistă delimitată pentru pietoni și biciclete. Acesta poate fi găsit atât pe trotuar, cât și pe partea carosabilă. Este vorba de un indicator rutier în formă de cerc și de culoare albastră. În partea stângă este prezentă o bicicletă, iar în partea dreaptă sunt desenați doi pietoni.
Semnul de circulație care îi pune în dificultate pe șoferi
În cazul în care pietonii sau bicicliștii văd acest semn, ei trebuie să meargă doar pe partea marcată special. În plus, mulți dintre șoferi nu știu că în zonele în care acest indicator este prezent, circulația este permisă doar bicicletelor, trotinetelor electrice și pietonilor. Cei care vor să obțină permisul de conducere în acest an trebuie să știe aceste lucruri.
Miercuri, Klaus Iohannis a promulgat o lege care aduce schimbări în regulile privind obținerea permisului auto. Iată cum îi va afecta pe viitorii șoferi.
Acum, permisele de conducere pot fi obținute din orice loc din țară. Președintele țării, Klaus Iohannis, a semnat miercuri legea care permite susținerea examenului teoretic pentru obținerea permisului auto în orice instituție autorizată din România.
Modificările aduse de acest act normativ permit ca evaluarea teoretică să aibă loc în orice localitate din țară, nu doar în cea de domiciliu, conform Ordonanței de Urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
Schimbarea adoptată la mijlocul săptămânii
Principalul obiectiv al acestei modificări este să reducă perioadele de așteptare dintre promovarea examenului teoretic și participarea la cel practic pentru obținerea permisului de conducere.
Noua lege permite candidaților să susțină examenele teoretice în orice localitate din țară. Conform justificării legislative, candidații trebuie să îndeplinească criteriile de vârstă și să demonstreze competența teoretică prin absolvirea cursurilor organizate de instituțiile autorizate.
De asemenea, aceștia trebuie să obțină statutul de "admis" la proba teoretică din partea autorității competente înainte de a putea participa la proba practică.