Procesul de obținere a permisului de conducere, modificat. O nouă probă de foc pentru candidați

Procesul de obținere a permisului de conducere, modificat. O nouă probă de foc pentru candidați Sursa foto: Arhiva EVZ

Modificări substanțiale se anunță în procesul de obținere a permisului de conducere. Dacă vor să devină șoferi, candidații trebuie să parcurgă o nouă probă, ce le va pune la încercare capacitățile de condus.

Prin urmare, în cursul acestui an, Uniunea Europeană aduce ajustări semnificative în procesul pentru a obține permisul de conducere.

Printre noile modificări se numără introducerea unei probe practice desfășurate pe teren acoperit cu zăpadă, având ca scop pregătirea șoferilor pentru condițiile dificile întâlnite pe drumurile înzăpezite.

Nouă probă pentru șoferii care vor să obțină permisul de conducere

Recent, Parlamentul European a adoptat un ansamblu de reguli noi care vor avea un impact direct asupra șoferilor din Uniunea Europeană.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceste inițiative sunt elaborate pentru a îmbunătăți standardele și pentru a reglementa mai eficient sectorul transportului rutier la nivel european.

Revizuirile aduse examenului auto constau în includerea unor noi teste practice, precum conducerea în condiții de zăpadă și gheață, dar și demonstrarea utilizării sigure a telefonului mobil, conștientizarea unghiurilor moarte și operarea sistemelor de asistență pentru șofer.

Permisul de conducere

Sursa foto: Arhiva EVZ

Toate țările membre ale Uniunii Europene, inclusiv România, sunt obligate să implementeze aceste reguli ce privesc permisul de conducere.

Examenul scris va putea fi susținut în orice oraș

În 2024, procesul de obținere a permisului de conducere în România va suferi modificări majore. Unul dintre punctele remarcabile este scurtarea intervalului de timp dintre testul teoretic și cele practice.

De asemenea, candidații care vor permisul de conducere vor avea opțiunea de a susține examenul scris în orașe diferite față de locul de reședință.

Permisul de conducere

Permis de conducere. Sursa foto: Arhiva EVZ

„Persoanele care solicită participarea la examen pentru proba practică în vederea obţinerii permisului de conducere sau a unor noi categorii trebuie să fie apte din punct de vedere medical, potrivit legii, să facă dovada pregătirii practice prin cursuri organizate de unităţi autorizate şi că a fost declarat „admis” de către autoritatea competentă la proba teoretică de verificare a cunoştinţelor”, prevede actul normativ adoptat de Camera Deputaților în luna februarie.

Aceste modificări sunt integrate într-un proces de îmbunătățire continuă a procedurii de obținere a permisului auto, în conformitate cu cerințele și standardele Uniunii Europene.