Evenimentul Zilei > Economie > Veste-bombă pentru IMM-uri! Când începe plata ajutoarelor de stat pentru firme
Veste-bombă pentru IMM-uri! Când începe plata ajutoarelor de stat pentru firme

Veste-bombă pentru IMM-uri! Când începe plata ajutoarelor de stat pentru firme

Reprezentanţii Ministerului Economiei au anunţat că se dă startul plăţii ajutorului pentru IMM-uri. Este vorba despre Măsurile 1 şi 2, microgranturi şi granturi pentru capitalul de lucru.

Ministerul Economiei, prin agențiile sale pentru IMM-uri, urmează să înceapă, la finalul acestei săptămâni sau începutul săptămânii viitoare, plata ajutoarelor de stat pentru firme, PFA, PNG și cabinete medicale calificate la finanțare pentru redresarea din criza COVID-19, a declarat, luni, pentru StartupCafe.ro, secretarul de stat din Ministerul Economiei

„La sfârșitul acestei săptămâni, începtul săpămânii viitoare începem plata microgranturilor de la Măsura 1 pentru aplicanți. La sfârșitul săptămânii celeilalte – începutul următoareia, pornim plățile de granturi de capital de lucru de la Măsura 2 și, tot așa, peste încă o săptămână, înscrierile la Măsura 3 – granturi de investiții” – a spus secretarul de stat Liviu Rogojinaru.

La Măsura 1 se acordă microgranturi de capital de lucru de câte 2.000 de euro microîntreprinderilor, PFA, ONG și cabinetelor medicale individuale eligibile. La Măsura 2 sunt granturi de capital de lucru de câte 2.000-150.000 de euro pentru IMM-uri și ONG-uri (din educație).

„Beneficiarii declarați admiși vor fi anunțați tot pe computer, online, așa cum s-au și înscris. Primesc contractul care trebuie semnat digital, îl trimit înapoi semnat, banii sunt la bancă și beneficiarii primesc banii de la bancă”, a mai spus oficialul

Cine beneficiază de Măsurile 1 şi 2

Încă de pe data de 12 noiembrie, în sistemul de înscrieri oficial, granturi.imm.gov.ro , autoritățile au anunțat începerea verificărilor administrative asupra aplicanților de la Măsurile 1 și 2, aceștia trebuind să fie atenți dacă primesc cereri de clarificare asupra unor aspecte legate de aplicațiile lor, să răspundă urgent.

„Având în vedere că pentru măsurile 1 și 2 au început verificările administrative și de eligibilitate, începând de astăzi, 12.11.2020, sunt disponibile funcționalitățile de răspuns la eventualele clarificări, precum și depunerea contestațiilor, în cazul în care nu veți fi de acord cu decizia primită. Răspunsurile la cererile de clarificare, precum și contestațiile, se vor transmite numai prin intermediul aplicației electronice de înscriere” , informează startupcafe.

În paralel, angajaţii ministerului încearcă să deschidă şi linia pentru împrumuturi nerambursabile cuprinse în Măsura 3

„Încep plăţile către agenţiile de IMM-uri pentru măsurile 1 şi 2, microgranturi şi granturi pentru capital de lucru În această săptămână urmează să se facă plăţile către agenţiile de IMM-uri, pentru Măsura 1, astfel încât în maximum 10 zile banii să ajungă la antreprenori. Îmi doresc ca pentru Măsura 1 şi 2 plăţile să fie făcute în această lună şi tot până la sfârşitul acestei luni să fie deschisă Măsura 3, granturi de investiţii pentru IMM-uri”, a anunţat ministrul Economiei, Virgil Popescu, pe Facebook.